Yazılım okumadan yazılım öğrenilir mi?

Üniversite kazandım okudum 3. sınıfa kadar hala duruyor fakat ayda Türkiye'deki seniorlardan çok kazanırken ve öğrenirken niye okula gidip slayt okuyan hocayı dinleyim?
Bu her kişide aynı olacak diye birşey yok. Zaten kendinizi geliştirmeniz gerekli sadece üniversite eğitimi ile sınırlı kalmak olmaz.

Bu her kişide aynı olacak diye bir şey yok. Zaten kendinizi geliştirmeniz gerekli sadece üniversite eğitimi ile sınırlı kalmak olmaz.

Tamam bunu diyorum azim varsa hedef varsa yapabileceğine inanırsa insan yapabilir. 2dk video izleyim yazılımcı oldum diye bir şey yok ki? Türkiye de çoğu üniversitede okuyanlarla konuştum biliyorum nasıl eğitim verildiğini. Ben okuyorum herkes okusun diye bir şey yok.

4 için 650 TL para istiyor aylık. Kim verecek ki?

20$

Son düzenleyen: Moderatör:

Üniversitenin temel amacı zaten dediğim gibi problem çözme becerisi ve analitik düşünce yöntemlerini geliştirmek. Bir diğer önemli avantajı da aslında sosyalleşmek ve çevre edinmek. Neticede bir sınıfta 80 kişi varsa bu 79 potansiyel arkadaş demek dolayısıyla iş hayatında büyük bir avantaj sağlamak demek. Diploma meselesi ise dediğim gibi etkisi yavaş yavaş azalsa da pek çok şirket için hala bir kriter.

Tamam o zaman siz öyle düşünmeye devam edin bir şey diyemem. Bana kalırsa konudaki arkadaş 15-16 yaşında bir genç ve bu arkadaşın ben üniversite okuması tarafındayım. Okul eğitimi zaten olsun en azından liseyi bir bitirsin ama bir üniversite eğitimi olması kendisi için bir artı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversitenin en büyük artısı orada kazandığın arkadaş ortamı ve hocalar vasıtasıyla gerekli şirketlerle kurduğun iletişim. Dünyanın en iyi yazılımcısı ol ama iletişim becerilerin yoksa 30bin liraya çalışırsın.

Türkiye de evet büyük bir kriter. Üniversitedeki kişilerin hedefleri potansiyel değil. Yarışma oluyor 10k para veriyorlar ve hala ondan medet uman var. Cidden şaka gibi. Memuriyet isteyen var. Yazılım böyle bir şey değil ki yaratıcılık varsa zevkli yoksa 8-16 iş olarak yapılırsa sıkılır insan. Vizyon çok farklı insanımızın artık birazcık geniş bakması lazım.

Arkadaş ortamı olabilir fakat hocalara temkinli yaklaşılması taraftarıyım.

İletişim becerileri derken hocam, ne demek istediniz? Zaten dünyanın en iyi yazılımcısının iyi birisidir zaten.

İletişim becerileri derken hocam, ne demek istediniz? Zaten dünyanın en iyi yazılımcısının iyi birisidir zaten.

İnsanlar ile iletişim kurmak ile bilgisayar ile iletişim kurmak arasında dünyalar kadar fark var. Eğer halihazırda şu an yazılım sektöründe çalışıyorsanız etrafınıza bakın. Çok yetenekli insanlar standart yazılımcıdan daha düşük maaş alıyor. Çünkü kendisini pazarlayamıyor. Maalesef sektör kurtlar sofrası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…