Yazılım projesi yapamamak

LaraCraft

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar nasılsınız, umarım iyisinizdir. Ben yazılım mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim şu anda. Direkt konuya gireyim aslında. Mesela bir proje yapmak istiyorum hava durumu uygulaması diyelim bunun için video izliyorum YouTube'dan mesela weather App tutorial diye videolar var fakat videodaki kişi bütün kodları her şeyi yazıyor ve bilmediğim birçok özel fonksiyonda kullanıyor. Özel fonksiyon dediğim built-in hazır yani bunları direkt kopyala yapıştır mantığıyla yazdıktan sonra benim o projedeki katkım ne yani bu özel fonksiyonları bilmem içinde mi ezberlemem gerekiyor bu yüzden kafam çok karışık. Etik olarak doğru gelmiyor bana kopyala yapıştır mantığı fakat projeye nasıl başlayacağım hakkında bilgim de yok. Yazılım dili olarak bilgisiz değilim mesela API çekme bilmiyorum, GUI yapma bilmiyorum bu yüzden yazamıyorum. Bu konuda yetkili kişilerden ricam. Teşekkürler.

O built-in fonksiyonlari ezberlemiyorsun hicbir dilde. Hatta genel olarak bir seyi ezberlemek zorunda kaliyorsan yanlis yapiyorsundur muhendislikte. Cheat-sheet verirler oyle bir durumda.

Belirli bir seviyeden sonra zaten standart algoritma ve veri yapilarini ogrenmis oluyorsun.

Bolca kullanilan string operasyonlarini, search ve regex destegini, highler level function destegini veya coroutine prosedurlerini ogreniyorsun. Bunlar diller ustu kavramlar. Ondan sonra tek yapman gereken hangi dili kullaniyorsan onun API'sinde senin yapmak istedigin seye karsilik gelen syntaxi ogrenmek oluyor.

Rust yaziyorsan to_lowercase() , golang kullaniyorsan strings.ToLower() vs gibi. Her dilde built-in olan basit bir string operasyonu cunku; ezbere gerek yok.

API cekme dedigin request atip respone almak; GUI'nin de zaten programlama acisindan herhangi bir degeri yok. CSS yazmak ile ayni sey semantik olarak.

Merhaba arkadaşlar nasılsınız, umarım iyisinizdir. Ben yazılım mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim şu anda. Direkt konuya gireyim aslında. Mesela bir proje yapmak istiyorum hava durumu uygulaması diyelim bunun için video izliyorum YouTube'dan mesela weather App tutorial diye videolar var fakat videodaki kişi bütün kodları her şeyi yazıyor ve bilmediğim birçok özel fonksiyonda kullanıyor. Özel fonksiyon dediğim built-in hazır yani bunları direkt kopyala yapıştır mantığıyla yazdıktan sonra benim o projedeki katkım ne yani bu özel fonksiyonları bilmem içinde mi ezberlemem gerekiyor bu yüzden kafam çok karışık. Etik olarak doğru gelmiyor bana kopyala yapıştır mantığı fakat projeye nasıl başlayacağım hakkında bilgim de yok. Yazılım dili olarak bilgisiz değilim mesela API çekme bilmiyorum, GUI yapma bilmiyorum bu yüzden yazamıyorum. Bu konuda yetkili kişilerden ricam. Teşekkürler.
Eğer kodun ne işe yaradığını algoritmasını ve nasıl çalıştığını anlıyorsan ve biliyorsan Control+C+V, Control Ins veya D'yi kullanmanın hiçbir sakıncası olduğunu düşünmüyorum. Ama bu algoritma oluşturma yeteneğinizi kısacak kadar olmamalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı