Bu yıl umuyorum ki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Web Tasarımı ve Kodlama bölümünden mezun olacağım. Biliyorum alacağım diploma muhtemelen hiç işime yaramayacak ama lise mezunu görünmek yerine daha iyi olur diye bitirmek istedim.
Neyse soruma gelirsek yaklaşık 7-8 ay sonra tam bu linkteki eğitim setini almayı düşünüyorum. Şuan yaklaşık 25-30 bin TL civarı bir fiyatı var. Sizce bu işlere sıfırdan başlayacak olan ve bu işten hayatını sürdürmek isteyen birisi için bu alacağım eğitim fayda sağlar mı? Yani ben bu eğitimi alıp başarılı bir şekilde tamamlarsam sektörde iş bulma şansım olur mu?
Malum vasıfsız işçi olarak çalışmak Türkiye şartlarında hatta genel dünya şartlarında çok zor. Ben de hem meslek sahibi olmak hem de bir nebze uzaktan çalışma imkanı, geleceğin meslekleri arasında olma potansiyelinden ötürü bu alana yönelmek istiyorum. Ayrıca fazla boş vakit ayırma lüksümde kalmadığı için mümkün olan en kısa ve en doğru yoldan bu işi öğrenmek istiyorum.
Aktif olarak yazılım, programlama sektöründe çalışan kişiler attığım linkteki eğitimi inceleyip kendi fikirlerini yazarlarsa çok sevinirim.
@BirGaripOyuncu47 eğitimi aldım ve hatta şu an staj aşamasındayım. HTML, CSS ve JS'yi güzel öğretiyorlar ama bunları zaten internetteki videolardan da çok rahat bir şekilde öğrenebilirsin. Asıl olay React ve Django öğretmeleriydi ama o konuda kesinlikle sınıfta kalıyorlar. En azından ben hiç beğenmedim. Sınıfta 13 kişiydik ve emin ol 13 kişi de de şu an ne React var ne Django. Yani sonuç olarak ben tavsiye etmiyorum. Yazılım demek İngilizce demek. Şuan İngilizce öğrenmeye başladım ve yabancı kaynaklarla öğrenmeye devam etmeyi düşünüyorum. Eğer vaktiniz varsa hiç bir para vermeden internetten de gayet güzel öğrenebilirsiniz yazılımı.
@BirGaripOyuncu47 yazılım gerçekten emek isteyen ve sürekli irili ufaklı projelerle bilgilerini pekiştirmen gereken bir süreç. Eğer vaktin yoksa nasıl olacak o iş?
Video izlemekten yuz yüze eğitim için diyorum şu an İstanbuldayım akrabalardan kalıyorum anlarsın en azından evden uAkta kursla eğitim alsam iyi olurdu