Yazılım şirketimiz hackleniyor

Abdullah.demr

Hectopat
Merhaba, ufak bir yazılım şirketimiz var ve hackleniyor arp ön bellek zehirlenme saldırısı yaşıyoruz. Bir haftadır internet çok yoğun kullanmakta güçlük çekiyoruz. Bugün ESET indirdim ve hemen bu uyarıyı aldım, modemi resetledim sonra arayüz şifresini değiştirdim. Wi-Fi şifrelerini değiştirdim, 10 dakika boyunca sorun olmadı yine aynı uyarıyı aldım. Daha sonrasında ESET antivirus programından ağda bağlı olanlara bakınca farklı bir kullanıcı vardı IP'e baktığımda ABD bağlanıyordu. MAC adresini engelledim ama hala bağlı kaldı sonra yaklaşık 3 saat modemin fişini çektik belki bırakır dedik. Tekrar açtığımızda sadice ben bağladım ve yine başka birisi bağlıydı, bu sefer şirketin adını kullanıyordu ASUS bir bilgisayar yazıyordu bağlantı yerınde şirkette ASUS bir bilgisayar yok. IP inceledigimde yine aynı konumdan bağlandığını gördük. Bu konuda ne yapabılırız? Pek bilgi sahıbı degılız. Nasıl bundan kurtulabiliriz? Bize ya da başka bır şırkete saldırırsa ne yapmamız lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, ufak bir yazılım şirketimiz var ve hackleniyor arp ön bellek zehirlenme saldırısı yaşıyoruz. Bir haftadır internet çok yoğun kullanmakta güçlük çekiyoruz. Bugün ESET indirdim ve hemen bu uyarıyı aldım, modemi resetledim sonra arayüz şifresini değiştirdim. Wi-Fi şifrelerini değiştirdim, 10 dakika boyunca sorun olmadı yine aynı uyarıyı aldım. Daha sonrasında ESET antivirus programından ağda bağlı olanlara bakınca farklı bir kullanıcı vardı IP'e baktığımda ABD bağlanıyordu. MAC adresini engelledim ama hala bağlı kaldı sonra yaklaşık 3 saat modemin fişini çektik belki bırakır dedik. Tekrar açtığımızda sadice ben bağladım ve yine başka birisi bağlıydı, bu sefer şirketin adını kullanıyordu ASUS bir bilgisayar yazıyordu bağlantı yerınde şirkette ASUS bir bilgisayar yok. IP inceledigimde yine aynı konumdan bağlandığını gördük. Bu konuda ne yapabılırız? Pek bilgi sahıbı degılız. Nasıl bundan kurtulabiliriz? Bize ya da başka bır şırkete saldırırsa ne yapmamız lazım?

Önerilerim.

1 bütün bilgisayarları yedekleyip format atın. Eğer format attınız hala geçmiyorsa cihazlarınızı değiştirin.

2 hem Wi-Fi arayüz şifresini hem de Wi-Fi şifresini değiştirin.

3 bunları yaptıktan sonra ilk işiniz ESET veya Kaspersky kurun ilk işiniz bu olsun.

4 mutlaka VPN kullanın VPN sizi gizlediği için ne kadr uğraşsada sizi bulamayacak.

Bu arada bunlar olmazsa benim sorunum değil bunlar öneri.

Yazılım şirketi demiş. Ayrıca büyük bi firma neden Technopat Sosyal’de destek istesin kendileri zaten büyük güvenlik firmalarıyla çalışıyordur.

Önerilerim.

1 bütün bilgisayarları yedekleyip format atın. Eğer format attınız hala geçmiyorsa cihazlarınızı değiştirin.

3 bunları yaptıktan sonra ilk işiniz ESET veya Kaspersky kurun ilk işiniz bu olsun.

4 mutlaka VPN kullanın VPN sizi gizlediği için ne kadr uğraşsada sizi bulamayacak.

Yazmayı unutmuşum pardon anti virüs kurduğunuzda en yüksek paketini satın alınız. Daha iyi bir koruma verir.

Önerilerim.

Merhaba hocam dediğiniz her şeyi yaptık 2 kez arayüz şifresini değistirdik ama hala sistemde modemi kapattık sabah olunca tekrar inceleriz ama en son yine farklı bir IP adresi baglıydı.

Yazılım şirketi demiş. Ayrıca büyük bir firma neden Technopat Sosyal'de destek istesin kendileri zaten büyük güvenlik firmalarıyla çalışıyordur.

Ufak çapta bir firmayız çok fazla çalışanımız yok.

Önerilerim.

Ben hacker olsam ve saldırdığım adam bunları yapsa saygıdan saldırıyı keserim. Psikolojik olarak güzel yöntem aslında.

Merhaba hocam dediğiniz her şeyi yaptık 2 kez arayüz şifresini değistirdik ama hala sistemde modemi kapattık sabah olunca tekrar inceleriz ama en son yine farklı bir IP adresi baglıydı.

Ufak çapta bir firmayız çok fazla çalışanımız yok.

Hocam peki komple internet altyapısını değiştirin pek bilemedim fakat bende yaşamıştım sürekli birisi hesaplarımı çalıyordu bizde altyapıyı değiştirdikten sonra adam bir anda yok olup gitti.

Bu nasıl yazılım şirketi? Technopat Sosyal'den yardım istiyor.

Belki ufak çaplı bir uygulama şirketide olabilir.

driver güncel mi? 🤣 Şaka bir yana, küçük ölçekte bir yazılım firması olsanız dahi buradan alabileceğiniz kaliteli bir öneri maalesef bulunmuyor. Birlikte çalıştığınız güvenlik firmasına danışmanız (Eğer böyle bir firma ile çalışmıyorsanız bile veya deneyimlerine güvenmiyorsanız, başka bir firmaya yazın.) sizin için daha doğru olacağını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı