Yazılımın günümüzde işe yarar olduğu ortada. Gelecekte yapay zekanın insana gerek kalmadan kod yazıp ürün ortaya koyabileceği konuşulsa da yazılım bilgisi olan biri ile olmayan birinin geleceği farklı deneyimleyeceğini düşünüyorum. Yazılım öğrenirseniz faydasını göreceğinize inanıyorum. Ayrıca olaylara bakış açınızın da değişmesini sağlayabilir. Düşünme şekliniz değişebilir.
Tasarım bilmek de bence güzel bir şey. Tamam yapay zeka belli başlı şeyleri yapabiliyor ancak kendi dokunuşlarınızın olması, kendi oluşturduğunuz bir tasarımı kullanmak farklı bir tatmin duygusu yaratıyor. İş konusunda düşünürsek kesinlikle öğrenmeye değer. Kendinizi ne kadar geliştirdiğinize bağlı olarak gelir durumunuz değişir.
Video editörlüğü eğer severek yaparsanız çok zevklidir. İş konusunda sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Herkesin içerik üretici olduğu bu dönemde video editörlüğü bence iyi bir gelir kapısı olur. Sadece hobi olarak düşünürsek de zevkli. En basit örnek yarın bir gün arkadaş ortamında, aile ortamında, iş ortamında komik ya da anlamlı videolar üretip insanlara izletebilirsiniz.