Hocam sanki konu sahibinin üzerine fazla yüklenilmiş?
Birisine bu şekilde davranmak yerine Alt+F4 atıp tarayıcınızı kapatırsanız buralar siz tekrar açana kadar güzelleşebilir.
Bir konu veya ortadaki soru hoşunuza gitmediyse olumsuz cevap vermenize gerek yok, yokmuş gibi davranıp devam edebilirsiniz.
Umarım anlaşılır olmuştur.
Yabancı dil evet şart, genellikle de İngilizce. Tercihe bağlı ek diller öğrenebilirsiniz ama yazılımda çoğunlukla işinizi görecek dil budur.
Öğrenim tarzınıza göre şekillendirin derim.
Programlamanın temelini atmak için
Bilgeİş projesinin ücretsiz sertifikalı kursundan yararlanabilirsiniz. Devamında aynı siteden "SEO" eğitimi gibi birçok eğitim de işinizi görecektir.
Python ile başlamanız önerimdir. Kitaplardan çalışmayı seviyorsanız "
Volkan Taşçı - Python Eğitim Kitabı" oldukça yararlı. Udemy gibi platformlardan destek alabilirsiniz.
Robotik Kodlama alanı ilginizi çekerse direkt olarak bir Arduino seti alabilirsiniz. Robotistan sitesini kullanırsanız yanında 24 proje içeren bir kitapçıkla geliyor. İçerisinde projelerin yanı sıra iyi bir anlatım da mevcut. Ayrıca Robotistan Youtube kanalında da oldukça fazla alternatif proje var.
Siber Güvenlik alanına yönelmek isterseniz Atıl Samancıoğlu hocamızın oldukça iyi bir
Udemy kursu mevcut. Sıfırdan detaylı bir şekilde anlatılıyor.
Bu liste uzar da gider... Yeter ki siz bu alana yönelmek isteyin. Yardımcı olabildiysem de ne mutlu...
Edit: Hocam Udemy kursları için indirimleri beklemenizi tavsiye ederim.
Edit2: Alan tercihi yapmak biraz sıkıntı. Hepsini denemeden gerçekten hangisini istediğinizi anlamak oldukça zordur. Ama hangisini tercih ederseniz edin önce gönderdiğim Bilgeİş kursunu denemenizi tavsiye ederim. Programlamaya genel bir temel hazırlıyor.