Yazılım ve proje pazarlamada gelişme

NOTHINGEXE

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba abiler ablalar, foruma az önce kayıt oldum. uzun zamandır unregistered şekilde geziyordum açıkçası kitlesini çok seviyorum bu forumun (en azından yazılım bölümünün kitlesini).

Konuya gelecek olursam ben şu an 10. sınıf bir depremzedeyim (Yazılıma 4. sınıfta başladım ilk olarak scratch ile çok alan değiştirdim) ve iyi olduğumu düşündüğüm programlama dillerini saymak gerekirse: Python, C, bashscript ve Front-End yani HTML+CSS. Ayrıca her alanla en az 1 defa uğraştım, gerek oyun geliştirme (UE 4) gerek görüntü işleme (OpenCV) ama tabii uğraştığım çoğu alanda uzman değilim :D Sadece siber güvenlik ve çeşitli geliştirdiğim projelere ilgim var (mesela şu an kendi nocode geliştirme ortamım üzerinde çalışıyorum) ve size 1-2 tane sorum olacak.

[1] Yazılımda ekip işlerinde hiç iyi değilimdir. Kendimi nasıl geliştirebilirim? (Bu sene TEKNOFEST'e katıldık okulda takım kaptanı bendim ve depremden önce TEKNOFEST'i kaybetmiştik, zaten kaybetme sebebimiz ise ben kimsenin yaptığı işe güvenemediğim için her şeyi bir daha ben yapıyorum ve çok zaman kaybediyorum.)

[2] Yazdığım büyük projeleri zararlı/zararsız nasıl pazarlarım?

[3] Üniverstedede ODTÜ makine mühendisliği düşünüyorum. Bilgisayar mühendisliği bana çok için boşaltılmış geliyor, hem fizik hem matematik hem de yazılım sevdiğimden makine mühendisliği taraftarıyım (bir de savaş teknolojileri, Leopard 2A7+ gibi teknolojiler :D).

Ayrıca cevaplarını beğendiğim ve bilgisine hayran olduğum @296181 ve @Vavien. de cevap verirse çok sevinirim.

NoCode gelliştirme ortamını dün geliştirmeye başladım şöyle şimdilik :
Ekran görüntüsü 2023-05-10 201616.png

Daha dün başladım ilkel biraz kusura bakmayın tkinter ile modern gui yapmaya çalışıyorum OOP kulanıyorum arayüz Python ile olacak arkaplanda çalışan kodlar ise alanına göre

Son düzenleme:
Yazılımda ekip işlerinde hiç iyi değilimdir. Kendimi nasıl geliştirebilirim?
Bir ekip parçası olmadığın sürece gelişemezsin. Github da açık kaynak projelere contribute olabilirsin ama sanıldığı gibi kolay şey değil.
Yazdığım büyük projeleri zararlı/zararsız nasıl pazarlarım?
Forum siteleri olsun başka platformlar olsun, yaptığın işleri buralarda pazarlıyor olmalısın. Linkedin, GitHub gibi yerler aslında pazarlama için uygun yerler. Ne yaptığını insanlara sunmalısın.

Bol bol proje geliştir. Github ve Linkedin kullan.

Bir ekip parçası olmadığın sürece gelişemezsin. GitHub'da açık kaynak projelere contribute olabilirsin ama sanıldığı gibi kolay şey değil.

Forum siteleri olsun başka platformlar olsun, yaptığın işleri buralarda pazarlıyor olmalısın. LinkedIn, GitHub gibi yerler aslında pazarlama için uygun yerler. Ne yaptığını insanlara sunmalısın.

Bol bol proje geliştir. GitHub ve LinkedIn kullan.

@RaSGooL

Hocam yanlış anlamayında GitHub'un ne olduğunu vs. biliyorum asıl sorun şu ki ben bir proje geliştirdiğimde onu satmak istiyorum kim neden Open Source bir projeyi satın alsın?

Projelerimi artık aktif olarak GitHub'a da yüklerim. Proje geliştirdiğime kanıt niteliğinde GitHub

Cevabınız için teşekkürle hocam.

Merhaba, projelerinizi neye göre geliştiriyorsunuz. Mesela iş analizi yapılır, piyasada talep var mı, talep durumunda hangi özellikler eklenmeli, rakiplerle rekabet nasıl edebiliriz vb. vb. diye. Körü körüne geliştirilen yazılımı pazarlamak zordur.

Tekil olarak proje satmak herkesin yaptığı, yapabildiği bir şey değil.
Istek üzerine bir şey geliştirmek daha olası. Onda da adamın senden bir şey istemesi için daha önce yaptıklarını görüp beğenmesi lazım. Burada ortaya açık kaynak çıkıyor.

Makine mühendisliği düşünüp programlamadan ne amaçladığınızı anlamadım.

Tekil olarak proje satmak herkesin yaptığı, yapabildiği bir şey değil.
Istek üzerine bir şey geliştirmek daha olası. Onda da adamın senden bir şey istemesi için daha önce yaptıklarını görüp beğenmesi lazım. Burada ortaya açık kaynak çıkıyor.

Makine mühendisliği düşünüp programlamadan ne amaçladığınızı anlamadım.

Yanıtınız için sağ olun hocam.

Yine de kendim tekil olarak satmayı deneyeceğim. NoCode işi geleceğin işi diyorlar hocam.

Makine Müh konusuna gelirsek ayrı konu açmak istemediğim için 1-2 soruyu toplayıp sordum yani konular alakasız görünebilir demek istediğim şey Makine Müh. Seçmem mantıklı olur mu üni.de? İçeriği nedir? Tarzında bir soruydu kusura bakmayın hocam anlaşılmazlık için.

Merhaba, projelerinizi neye göre geliştiriyorsunuz. Mesela iş analizi yapılır, piyasada talep var mı, talep durumunda hangi özellikler eklenmeli, rakiplerle rekabet nasıl edebiliriz vb. vb. Diye. Körü körüne geliştirilen yazılımı pazarlamak zordur.

Projelerim genelde siber güvenlik(hack toolları) odaklı Discord'da kendi arkadaşlarım var onlarla paylaşıyordum

Ama şu an gösterdiğim Cezer-i isimli proje bir NoCode geliştirme ortamı projesi

Yanıtınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
İçeriği sitesinde yazıyor. İleride ne yapmak istediğine göre mantıklı olup olmaması değişir.

Kod yazmadan bir şeyler uzun süredir yapılabiliyor. Kod yazmadan, hatta Unity ile kod yazarak GTA V yapabildiğinde haber ver.
Yani hocam içerikten kastım tavsiye istemiştim kusura bakmayın.

3.Cümleyi tam anlayamadım kusura bakmayın. Ama ben yinede bir umut veriyorum NoCode işine.

İçeriği sitesinde yazıyor. İleride ne yapmak istediğine göre mantıklı olup olmaması değişir.

Kod yazmadan bir şeyler uzun süredir yapılabiliyor. Kod yazmadan, hatta Unity ile kod yazarak GTA V yapabildiğinde haber ver.
Hocam ne demek istediğinizi anladım peki siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?

Son düzenleme:
Ne istiyorsam onu yapardım. Ona karar verin. Makine ile bilgisayar o kadar da alakalı değil. İlgin olabilir ama iş olarak sürekli yapmak başka. İlgi diyorsan ana mühendisliklerin hepsine ilgim var. Ama sadece bilgisayarı okuyacak kadar katlanabilirdim ben mesela.

Ne istiyorsam onu yapardım. Ona karar verin. Makine ile bilgisayar o kadar da alakalı değil. İlgin olabilir ama iş olarak sürekli yapmak başka. İlgi diyorsan ana mühendisliklerin hepsine ilgim var. Ama sadece bilgisayarı okuyacak kadar katlanabilirdim ben mesela.
Hocam yardımlarınız için teşekkürler. Kararımı verdim ben. Ayrıca artık Github'da da güncel olacağım güzel bir proje geliştirirsem forumda paylaşırım.

Zaman ayırdığınız için ayrıca teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı