Yazılım ve Sürücü Güncellemeleri Nasıl Yapılmalı?

Reaksiyon

Decapat
Yer
Türkiye/Ankara/Keçiören
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci,Lise 2.Sınıf(10.Sınıf)
Ben uzun zamandır bilgisayarıma sürekli format atıyorum. Neredeyse format sayısı +200'ü geçmiştir diyebilirim. Sistemimi genellikle IObit şirketinin, Driver Booster programını kullanarak güncelliyordum. Fakat gerek burası, gerek başka yerler "IObit programlarını kullanmayın yanlış driverler/sürücüler yüklüyor. " vb. şeyler dedikleri için artık kullanmıyorum. Zaten en son IObit programlarını kullandığımda bizzat fark ettim yanlış sürücüler yüklediğini. Benim istediğime ve soruma gelecek olursak, Windows Update belki en sağlıklısı olabilir ancak Windows Update üzerinden güncellemeyi istemiyorum. Sebebi ise çok fazla güncelleme yapıyor arada gereksiz güncellemelerde mevcut çünkü.

Şimdi ben IObit tarzı başka programlar kullanarak mı sistemimi güncelleyeyim [Örnek: Driver Pack], yoksa Windows Update üzerinden mi?

Ben snappy driver kullanıyorum ve bu tarz programları detaylı bilmedikçe yanlış sürücü yükleme ihtimalin çok yüksek. Hepsini seç güncelle diye bir mantık yok yani x marka da touch pad kitlenir x marka da chipsette anlık takılmalar olur. Tahmini 2000 den fazla farklı bilgisayara format atmışımdır yaşadığıım sıkıntı bir elin parmağını geçmez.

Windows updateyi kesinlikle yapmalısın gereksiz birşey yüklemiyor. Hatta gene bu tarz programlarla yüklemek istiyorsan windows update bittikten sonra snappy driver açıp kontrol edebilirsin. Oradan tarih ve sürüm isimlerini kontrol ederek windowsun yüklediği sürücüleri güncellersin sorun olmaz. Windows update genelde eski sürücüler yüklüyor. Öyle anakart markaları da her realtek çıktığında, her bluetooth driver çıktığında sitesine eklemez çoğu zaman oralardan da güncel olursun.

Windows Update ile yapmanı tavsiye ederim. Ben de bilgisizliğimden kaynaklı iobit ile güncellemiştim ve video izlerken biranda mavi ekran hatası ile karşılaştım. Kodunu falan araştırdığımda driver ile alakalı olduğunu öğrendim.

Windoss update üzerinden güncelleyin ardından ekran kartı driverinizi internet üzerinden üreticinin sitesinden güncelleyebilirsiniz.

3. Parti yazılımlardan güncellemek tehlikeli olabilir trojan yerleştirebilirler içerilerine. Onun dışında yanlış güncelleme yapma ihtimali var bu da yazılımsal olarak sorunlar çıkartacaktır karşınıza. Windows üzerinden güncellemeyide tavsiye etmiyorum oraya güncellemeler genellikle geç geliyor. En iyisi ayda 1 kere ürün sitelerine bakıp güncelleme yapmak.

Hepinizin fikirleri ve yöntemleri için teşekkür ederim. Hepinizin dediğini dikkate alarak, güncelleme yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…