Var ama senin seviyene bağlı.Ne kadar zordur bu sınavlar? Gramer bilmeden veya cidden İngilizce üzerine büyük bir emek sarf etmeden kazanma şansım var mı?
Öyle bir şey yok. Hazırlık, hazırlıktır. Yazılım hiçbir şey ifade etmiyor.Veya yazılım için geçmiş hazırlık sınavlarına erişebiliyorsak nereden erişebildiğimi de söyleyebilir misiniz?
Bu bölümü anlayamadım. Bahsettiğiniz şey hazırlık sınavı ile bölüm arasında bir bağ olmadığı mı? Örneğin dil bölümü okuyan biri ile aynı sınava mı giriyoruz? Orada bahsetmek istediğim şey geçmiş hazırlık sınavlarına erişme imkanımızın olup olmadığıydı. Geçmiş ÖSYM sınavlarına erişebiliyoruz mesela, bunun gibi.Öyle bir şey yok. Hazırlık, hazırlıktır. Yazılım hiçbir şey ifade etmiyor.
Dediğim gibi, hazırlık sınavının zor olup olmaması seviyene bağlı. Ve tahmin edersin ki, senin seviyeni bilmiyoruz.
Hazırlığı iyi olan bir yere giderseniz problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Şu düşüncede de olmayın, sonuçta dersleri İngilizce göreceksiniz, bir şekilde sınavı geçseniz bile dersleri nasıl anlayacaksınız? Sadece anlamak değil, yeri gelecek laboratuvar raporu hazırlayacaksınız belki. Bunlar için iyi bir İngilizceye sahip olmanız gerekiyor.Ne kadar zordur bu sınavlar, gramer bilmeden veya cidden İngilizce üzerine büyük bir emek sarf etmeden kazanma şansım var mı?
Haklısınız, o yüzden kesin bir şeyden bahsedilebilecek bir konu değil diye belirttim konuda. Fakat seviyesi hakkında bilgi edinmeden o sınava çalışmamız da aptallık olur diye düşünüyorum. Biraz daha somut örnekler verebilir misiniz? Şunu şunu yaparsan sınavın seviyesini anlarsın veya şunu yapabiliyorsan sıkıntı yaşamazsın tarzında. Sınavın zor olup olmamasının seviyeme bağlı olduğunun ben de farkındayım, sınav dediğimiz şey direkt bu değil mi zaten?Dediğim gibi, hazırlık sınavının zor olup olmaması seviyene bağlı. Ve tahmin edersin ki, senin seviyeni bilmiyoruz.
Aynen öyle. Tüm bölümler aynı hazırlığa girer. Sadece bazı okullarda (belki hepsinde) İngilizce öğretmenliği gibi bölümler için daha fazla puan istiyorlar, o kadar. Ama hazırlık okurlarsa yine diğer bölümlerle aynı sınıfta olabiliyorlar.Bahsettiğiniz şey hazırlık sınavı ile bölüm arasında bir bağ olmadığı mı?
Haklısınız fakat dediğim gibi gramer bilgim falan yok ama yazılımla alakalı bir video izlediğimde bunu anlayabiliyorum, ingilizce bir yazılım dersini anlayabileceğimi düşünüyorum fakat sınavda yazılımla alakalı terimler kullanacaklarını sanmıyorum. Genel ingilizce bilgisi üzerine olur diye tahmin ediyorum. Bu seviyeden ne kadar geride olduğumu anlamam için somut bir bilgi lazım bana. @Quarinal'in dediği gibi.Hazırlığı iyi olan bir yere giderseniz problem yaşayacağınızı düşünmüyorum. Şu düşüncede de olmayın, sonuçta dersleri İngilizce göreceksiniz, bir şekilde sınavı geçseniz bile dersleri nasıl anlayacaksınız? Sadece anlamak değil, yeri gelecek laboratuvar raporu hazırlayacaksınız belki. Bunlar için iyi bir İngilizceye sahip olmanız gerekiyor.
Olayı sınav olarak düşünmeyin. Bölüm için yeterli İngilizceye ulaştığınızda sınavı zaten geçersiniz.
Anladım, teşekkür ederim.Aynen öyle. Tüm bölümler aynı hazırlığa girer. Sadece bazı okullarda (belki hepsinde) İngilizce öğretmenliği gibi bölümler için daha fazla puan istiyorlar, o kadar. Ama hazırlık okurlarsa yine diğer bölümlerle aynı sınıfta olabiliyorlar.
Bazı okullar örnek soru yayınlıyor. Ama her okul aynı sınavı yapmadığı için diğer okulların paylaştıklarına bakman ne kadar yararlı olur bilmiyorum. Tercih edeceğiniz okulun varsa paylaştığı örnek sınavlara bakmanız daha iyi olur.
Sadece yazılım ile ilgili düşünmeyin. Matematik gibi "baba" derslerden tutun seçmeli derslerinize kadar bir sürü ders olacak. Öyle sadece programlama falan değil, mühendislik okuyacaksınız sonuçta. Bilgisayar Bilimleri vs. öğreneceğiniz çok şey var.Haklısınız fakat dediğim gibi gramer bilgim falan yok ama yazılımla alakalı bir video izlediğimde bunu anlayabiliyorum, İngilizce bir yazılım dersini anlayabileceğimi düşünüyorum fakat sınavda yazılımla alakalı terimler kullanacaklarını sanmıyorum. Genel İngilizce bilgisi üzerine olur diye tahmin ediyorum. Bu seviyeden ne kadar geride olduğumu anlamam için somut bir bilgi lazım bana. @Quarinal'in dediği gibi.