Yazılım veya bilgisayar mühendisliği hazırlık sınav

Teşekkürler. Üniversite sınavına kadar karar veririm buna. Hedeflerime ulaşmak için ingilizce bölüm okumam gerektiğine inanıyorum yazılım için. Büyük ihtimalle hazırlık okuyacağım.

Hazırlığı geçemeseniz de bir zararı olmaz bence. Bilmediğiniz bazı gramer bilgilerini öğrenmiş olursunuz. Hem de 1 sene boyunca dersleriniz çok ağır olmayacağı için bu süreç içerisinde kendinizi başka bir konuda geliştirebilirsiniz. Ben de yazılım okuyacağım ve okula kayıt olurken konuştuğum hoca ingilizce okumanın çok önemli olduğunu, bazı makalelerin vesaire tamamen ingilizce olduğunu, bu yüzden de hazırlık okumanın en azından pratik olacağını söylemişti.

İngilizce okuma kararınıza gelirsem, çok doğru ve gerekli bir karar almışsınız. Evet, İngilizce olduğu için belki bazı dersleri "İngilizce bilmenize rağmen" anlamakta zorlanacaksınız. Ama hayat sadece eğitim yıllarından ibaret değil. Mezun olduktan sonra hatta henüz mezun olmadan bile yurt dışında okumaya devam etme ve çalışma imkanlarınız var. Ama unutmayın ki her şey yine kendinizi geliştirmede bitiyor. Bu söylediklerimi de bir yıl sonra bana hocalık yapacak olan yazılım hocam söyledi. Umarım her şey dilediğiniz gibi olur.

Teşekkür ederim. Yazılımın kendisinin ingilizce olmasını geçtim yeni teknolojiler de ingilizce olarak yayımlanıyor. Türkçeye çevrilmesi, Türkiyede popülerleşmesi zaten çok vakit alıyor ve karşılaştığın hataların çözüleri de hep yabancı sitelerde. Asıl sınavdan korkmamın sebebi burslu üniversitelerin daha iyi olduğunu düşünmem. Devlet tarafında fazla yığılma oluyor genelde ve yazılım mühendisliği tarafında pek devlet üniversitesi yok. Hazılığı geçemezsen para ödemek zorundasın, ödemezsen obpyi yok sayıyorlar. Tekrar sınava çalışıyorsun ama yerleşmiş olarak gözüküyorsun diyordu öğretmenim. İnternetten araştırınca her üniversite için geçerli olmadığını öğrendim. Yine de yazmadan önce üniversiteyi arayıp bu konu hakkında konuşmak en iyisi olur sanırım.

Ben de özelde okuyorum. Ama bildiğim kadarıyla %100 burs kazanırsan hazırlıkta da para ödemiyorsun. Çünkü İngilizce bölümler için hazırlık zaten zorunlu. Zorunludan kastım sınavla geçilebilir yani ben okumak istemiyorum diyip sınava girmeden başlayamıyorsun okula. Mesela ben %50+%25 burslu girdim. Hazırlık sınavını da geçemedim ve aynı bursla okuyorum.
Bu arada okuduğun özel okula da dikkat et. Bazısı özel olup tonla para almasına rağmen öğrencisine hazırlık kitaplarını bile temin etmiyor. Bize yurt dışından (Cambridge ve Oxford gibi okullardan) 10 tane kitap verdiler. Devlet üniversitesi olmasına rağmen Marmara Üniversitesi bu sene hazırlık öğrencilerine kitapları temin etmemiş diye duydum. Kitapları dediğim de 1000 lira civarı.

Bayağı karışık sanırım bu işler... Uyarı için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…