Yazılım veya Bilgisayar Mühendisliği vs Diş Hekimliği

ellogovnor

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2021
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bugün YKS sonuçları açıkladı ve ben sayısalda 31 bin sıralama yaptım. Çok muallakta bırakan bir derece olduğundan ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Aklımdan Ankara Üniversitesi yazılım müh. Yazılıma ilgim var ancak piyasada çok fazla bilgisayar mühendisi, yazılımcı bulunduğundan işim hayli zor. Kendimi geliştirmek konusunda öz güvenim var, üniversitede en çok aradığım özellik bana network ve referans sağlaması. Böyle bir arayıştayım Ankara üniversite yazılım iyi bir tercih olur mu? Veya bambaşka bir alana yönelmek, diş hekimliği eczacılık vs. daha mı mantıklı olur? Malum artık hayallerimiz ve ilgi alanlarımız işsizlik kaygımızın geri planında. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bu üniversitelerde deneyimi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim.
 
Bence bu devirde işsiz kalmak istemiyorsan sağlık sektörüne yönelmen gerekiyor. Bilgisayar bölümünden mezun olup da işsiz kalanı çok gördüm çünkü, fakat 31 bin sıralamada Ankara'da hangi üniversitelerin diş hekimliği geliyor bilmediğim için bir şey diyemem. Eczacılıkta da şuan çok mezun olduğu için eczane açmanın hayli zor olduğunu duydum.
 
Diş hekimlerinin de durumunun pek iyi olmadığını duymuştum. Yazılım konusunda söylediklerin doğru. Neticede iki meslekte de şartlar zorlayıcı görünüyor. Tabi diş bir tık daha avantajlı olabilir sağlık sektörü olduğundan. Fakat kendinde mühendis kafası olduğunu düşünüyorsan ve araştırmacı meraklı bir kişiliğin varsa yazılımda da elbet piyasadaki o söylediğin kişilerin önüne geçersin. Önemli olan işi severek yapmak hangi meslek olursa olsun.
 
Tabi ki Diş Hekimliği neden mi? nedeni ise tanıdığım bir diş hekimi üçüncü karısını aldı ve iki karısındanda çocuğu var iki karısınada nafaka ödüyor şuan ve sayısız malı mülküde var. muazzam bir para kazanıyor. bilgisayarcılıkta artık para yok. bilgisayarcılar bile asgari ücretle çalışmaya başlamış.
 
Diş hekimliğinde para eskiden vardı. Yeni mezun diş hekimi arkadaşım şu anda 25 bin tl maaş alıyor. 2 yıldır diş hekimi olarak çalışıyor, birçok diş hekimi arkadaşı da asgari ücrete çalışıyor. Emin ol diş hekimliği garanti olmaktan çok uzak bir meslek, hatta yeni mezunları iş bulurken dahi çok zorlanıyor. Ataması zaten yok denecek kadar az.

Eczacılık için de durum aynı hatta daha da kötü. Eczane açmak için kontenjan sınırı var ve hiçbir şehrin merkez ilçelerinde boş kontenjan yok, tek tük köy bölgelerinde dükkan açmak için boş kontenjan var. Şehir merkezlerinde eczane açmak için tek seçenek eczane devralmak, ortalama 10-15 milyon tl devir parası isteniyor (konumuna göre daha fazla da istenebiliyor) bu yüzden paran varsa seç.

Yoksa ya bir eczane dükkanında eczacının yanında asgari ücrete çalışacaksın ya da şanslıysan ilaç sektörüne girebilirsin. İlaç sektöründe de genel olarak Kimya Mühendisleri tercih ediliyor, rekabet çok yüksek.

Kısaca Tıp gelmiyorsa sağlık bölümleri sanıldığı kadar avantajlı değil. Yazılım Mühendisliği çok daha iyi bir seçenek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…