Yazılım vs Dropshipping

Please01

Centipat
Daha fazla  
Şu An Öğrenmeye Başlayacak Olsanız, Yazılım mı Yoksa Dropshipping'e mi Başlardınız? Hangisi Daha Mantıklı?

Öğrenme sürecine adım atmak isteyenler için önemli bir karar anındayım ve siz değerli forum üyelerinin görüşlerine ihtiyacım var. Şu an öğrenmeye başlayacak olsam, yazılım mı yoksa dropshipping'e mi yönelirdiniz? Hangisi daha mantıklı ve neden? Tecrübeleriniz, önerileriniz ve yaşadığınız hikayeler benim ve benim gibi düşünen diğer üyeler için çok değerli olacaktır.

Yorumlarınızı paylaşarak bu konuda beni ve diğer üyeleri aydınlatmanızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dropshipping denilen naneden nasıl para kazanılacağına inanıyor insanlar, çok garip. Şimdi bir firma var bütün ürünlere sahip, satış sitesi var ve sen varsın. Sen satış sitesine ilan koyuyorsun ve satış olduğunda firma kendi deposundan ürünü hazırlayıp yolluyor. Peki bu firma salak mı da direkt ürünü kendi aracı sitelere koyup satmıyor da sana para kazandırıyor? Hadi diyelim bu arkadaşlar çok üşengeç, bedava para dağıtmayı seviyor. Bu sefer de konu şuna dönüyor sen perakende alıp perakende satarken (ki senin yaptığın işi binlerce kişi yapacak) senin satmaya çalıştığın ürünü toptan daha ucuz alıp satan adamla nasıl rekabet edeceksin? Edemeyeceksin. Zaten dropshipping nanesi ile günümüzde düzgün para kazanılamadığı için insanlar "eğitim paketi" adı altında milleti dolandırmaya başladılar.

Yazılım ise siz okuyup mezun olana kadar çok fazla mezun olacak bir bölüm, nasıl bundan 10 yıl önce herkes inşaat mühendisliği okudu ve şu an işsiz kaldıysa bence çoğu yazılım mühendisi 4-5 yıl sonra işsiz kalacak, sektörlerde fiyatlar düşecek. Ha istediğin bir meslek ise, iyi çalışırsan tabii ki iyi bir geleceğe sahip bir meslek ama kesinlikle "diplomayı al 50k maaşla işe başla" muhabbetlerine inanma. O yazılıma bu kadar talep yokken mezun olan insanların sahip olduğu bir şanstı. Tabii siz okumak bile istemiyorsunuz sanırım, sadece öğrenmek istiyorsunuz, o biraz daha riskli, gerçekten geliştirmeniz ve bazı konularda uzman olmanız gerekiyor çünkü hiçbir firma bu ülkenin en iyi okullarından mezun olmuş bilgili mühendisler varken sırf tecrübeli ama lise mezunu veya alakasız birisini işe almaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben hurdacı olacağım. Şaka maka yazılım çok daha mantıklı bir yol. Hem iş için hem de ihtiyacınız olduğunuzda bir şeyler tasarlamak için. Tabii yazılımın ticari boyutu çok güzel para kazandırıyor.

Yazılım bir meslek, dropshipping ise ticaret. Aradaki bağlantıyı ben kuramadım.
Evet, birisi meslek, diğeri ticaret; ancak sosyal medya platformlarında görünen büyük rakamları gördükten sonra kafam karıştı. Eğer bu işle ilgilenen birileri varsa, siz olsaydınız hangisini öğrenmeye başlardınız diye sormak istedim. Çünkü şeyi merak ediyorum, uzun vadede baktığımızda zamanımızı boşa harcamayacağımız alan hangisi olurdu? Sonuçta herkesin zamanı değerli; hiçbirimiz boşa kürek çekmek istemeyiz.

Hangisini daha çok seviyorsan ve ilgi duyuyorsan o. Ayrıca yazılım ile dropshipping alakası yok. Ama cevaplayacak olursam dropshipping biraz riskli ama yazılımda projenin sonunda alacağınız para belli. Ayrıca birçok kişi dropshipping yapmaya başladı bu yüzden rekabet de artıyor. Ama yazılımda ise şu an için böyle bir şey yok. O yüzden yazılım diyorum, fakat ilginiz yoksa başlamayın bile. Ya da bir iki bakın belki sevebilirsiniz ama sevmeyeceğiniz işi asla yapmayın. Dediğim gibi hangisini seviyorsanız o.

Son düzenleme:
Tavsiyem her zaman meslek öğrenmen olur. Dropshipping altın çağını 7-8 sene önce yaşadı zaten şuan gölgesi var sadece. Ayrıca ticarette her zaman risk var. Yarın hükümet bir yasa getirse ve yurtdışı ürünlere olduğundan daha fazla kısıt getirse elinizde başka bir alternatif olmadan donsuz kalırsınız. Siz önce meslek öğrenin sonra keyfi dropshipping yaparsınız.

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Doğru söylüyorsunuz ilgi yoksa sevmediğimiz bir işi yapmak ne kadar mantıklı. Sadece bir bakıp çıkıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…