- Makaleler
- 6
Daha fazla
Sanırım emektar ömrünü doldurmaya başladı diye düşünmeye başladım, işlemci, anakart, RAM, 10 yıllık. Artık oyunlarda aşırı fazla FPS düşmesi yemeye başladım, macun yenilemeyi denedim (sıcaklıklarda zaten sorun yoktu, ekran kartı yükte 60 derece çalışıyor ve işlemci ise 70 derece), format atmayı denedim, virüs taraması yaptım, temizliğini yaptım, driverlar sorunsuz, BIOS güncel. Anlayacağınız deneyip deneyebileceğim her şeyi denedim. Çözümün kesinlikle bir parça değiştirme olduğunu tabii ki de biliyorum, yeni bir bilgisayar mı almak daha iyi olur, parçayı değiştirmek mi?
GT 1030 (60 derecede sorunsuz çalışıyor macunlu ve %100 olarak darboğazsız kullanılıyor, ayrıca oyunlarda da öncekine göre çok yetersiz kalmaya başladı, FPS düştü anlayacağınız)
i3 3220 (70 derecede çalışıyor macunlu ve herhangi bir siteye girdiğim anda %100 oluyor, en ufak şey yaptığımda, sesler takılıyor vs.)
8 GB RAM (Bir tanesi yeni, bir tanesi 8 yıllık. Fakat başka RAM'leri takıp denediğimde de yine aynı problemi alıyorum)
1 TB HDD (Sadece oyunlar vs. var ve yeni, sağlığında da sorun yok)
PNY 128 GB SSD (Windows kurulu ve sorun yok, Windows'u nereye kursam yine aynı sorunu yaşıyorum)
Aerocool 400W PSU (500W bir PSU ile denedim, yine aynı problem)
ECS H61H2-M17 Anakart(On yıllık fakat BIOS'u güncel dediğim gibi)
Ne yapmam gerek?
GT 1030 (60 derecede sorunsuz çalışıyor macunlu ve %100 olarak darboğazsız kullanılıyor, ayrıca oyunlarda da öncekine göre çok yetersiz kalmaya başladı, FPS düştü anlayacağınız)
i3 3220 (70 derecede çalışıyor macunlu ve herhangi bir siteye girdiğim anda %100 oluyor, en ufak şey yaptığımda, sesler takılıyor vs.)
8 GB RAM (Bir tanesi yeni, bir tanesi 8 yıllık. Fakat başka RAM'leri takıp denediğimde de yine aynı problemi alıyorum)
1 TB HDD (Sadece oyunlar vs. var ve yeni, sağlığında da sorun yok)
PNY 128 GB SSD (Windows kurulu ve sorun yok, Windows'u nereye kursam yine aynı sorunu yaşıyorum)
Aerocool 400W PSU (500W bir PSU ile denedim, yine aynı problem)
ECS H61H2-M17 Anakart(On yıllık fakat BIOS'u güncel dediğim gibi)
Ne yapmam gerek?