Yazılım yaparken ve oyun oynarken GT 1030 sistem kasıyor

Katılım
30 Ağustos 2018
Mesajlar
2.943
Makaleler
6
Çözümler
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sanırım emektar ömrünü doldurmaya başladı diye düşünmeye başladım, işlemci, anakart, RAM, 10 yıllık. Artık oyunlarda aşırı fazla FPS düşmesi yemeye başladım, macun yenilemeyi denedim (sıcaklıklarda zaten sorun yoktu, ekran kartı yükte 60 derece çalışıyor ve işlemci ise 70 derece), format atmayı denedim, virüs taraması yaptım, temizliğini yaptım, driverlar sorunsuz, BIOS güncel. Anlayacağınız deneyip deneyebileceğim her şeyi denedim. Çözümün kesinlikle bir parça değiştirme olduğunu tabii ki de biliyorum, yeni bir bilgisayar mı almak daha iyi olur, parçayı değiştirmek mi?

GT 1030 (60 derecede sorunsuz çalışıyor macunlu ve %100 olarak darboğazsız kullanılıyor, ayrıca oyunlarda da öncekine göre çok yetersiz kalmaya başladı, FPS düştü anlayacağınız)
i3 3220 (70 derecede çalışıyor macunlu ve herhangi bir siteye girdiğim anda %100 oluyor, en ufak şey yaptığımda, sesler takılıyor vs.)
8 GB RAM (Bir tanesi yeni, bir tanesi 8 yıllık. Fakat başka RAM'leri takıp denediğimde de yine aynı problemi alıyorum)
1 TB HDD (Sadece oyunlar vs. var ve yeni, sağlığında da sorun yok)
PNY 128 GB SSD (Windows kurulu ve sorun yok, Windows'u nereye kursam yine aynı sorunu yaşıyorum)
Aerocool 400W PSU (500W bir PSU ile denedim, yine aynı problem)
ECS H61H2-M17 Anakart(On yıllık fakat BIOS'u güncel dediğim gibi)

Ne yapmam gerek?
 
Kartın FPS testinden farkı çok mu fazla? 10 yıllık sistemde perfomans düşüşleri normaldir parçalar eskidiği için ama aşırı düşüş varsa başka bir sebep de olabilir.
İşlemci çok sorun çıkartıyor normal şartlarda, sürekli bir şekilde %100 kullanılıyor dediğim gibi, RAM 8 GB olmasına rağmen %30 kullanım var ve yeniden başlatılmış hali ile. Ve ekran kartından eskisi gibi verim alamıyorum.
Xeon E3 12xx V2 işlemci alınabilir yanılmıyorsam onlar 3. nesil anakartlar ile uyumlu.
Kesin bir FPS artışı olmalı. Soket 1155 olduğundan uymuyor.

Yeni bir bilgisayar alsam nasıl olur? RX 6400 ve i3 10100f gibisinden.
 
Son düzenleme:
Sizin de söylediğiniz gibi işlemciniz çok zayıf. İmkanınız var ise bütçe belirtip konu açın yardımcı olurlar toplamanıza.
 
Sizin de söylediğiniz gibi işlemciniz çok zayıf. İmkanınız var ise bütçe belirtip konu açın yardımcı olurlar toplamanıza.
Dediğiniz gibi sanırım bilgisayar toplamak zorundayım. Mümkünse kasa ve PSU'yu değiştirmemeye çalışacağım.
 
Aynı işlemciyi 3 sistemimde kullanma şansı yakaladım 3 sistemde deli gibi kasıyordu 3 sistemede sırasıyla i5 2320, i5 2400 en sondada i5 3470 aldım şu an memnunum sıradaki işlemcim i7 3770 olacak :)
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı