Yazılım yayımlayıp satmak için ne gerekli?

krep140614

Femtopat
Daha fazla  
Yazılım yayımlamak ve satmak için bir diplomaya ihtiyaç var mıdır? Şirket açmak gerekli midir? Hayırlı forumlar.

1 lira kazansan bile şirket açman gerekiyor. Diğer arkadaşların neden böyle bir şey dediğini anlamadım.

Üretim yapıp, satış yapıp gelir elde ediyorsan bunu şirket üzerinden faturalandırmalısın.

Ticari kazanç sağlıyorsan 1 kuruşun bile vergisini vermelisin. İllaki büyük şirket kurmana gerek yok. Şahıs olarak da fatura kesebilirsin. Ama kesmelisin.

25 yaşında ve altında isen Genç Girişimi programı aracılığı ile belirli bir gelire kadar gelir vergisinden muafsın. KDV'yi her şart ve durumda vermek zorundasın.

ŞIrket açınca bir ofis gostermek gerekiyor diye biliyorum, evi ofis olarak gosterebiliyoruz galiba, calisma alanida bilgisayar masasi vb.

Faturanı vereceksin. Fatura verebilmek için şirketin olması gerekiyor.
Yada merchant odaklı bir hizmet üzerinden ödeme yaptıracaksın. Türkiyede var mı bilmiyorum ama globalde lemonsqueezy, paddle gibi seçenekler var. Ben paddle kullanıyorum. Şirketim yok. Kazanç elde ediliyor. SGK lı çalıştığım için belli bir vergi dilimi var. O dilime girmediğim sürece sorun yok deniliyor. 2026 da göreceğiz

Kısaca ne sattığına nasıl sattığına göre değişir. Son kullanıcıya dijital ürün satıyorsan dediğim "merchant of record" olayını araştırabilirsin.
Şirketlere yazılım satacaksan, fatura isteyeceklerdir. Fatura için şirket zorunlu.

Mutlaka fatura zorunlu, Home ofis olarak açabiliyorsun.

Şirket açmak gerekli tabii ki yoksa izaha davet mektubu alırsın Ancak şöyle yapabilirsin sen bir ürünü ürettin ve ay başından itibaren satmaya başladın baktın satabiliyorsun ay sonu şirketini kurarsın o ay yapılan bütün satışlara muhtelif müşteriler adı altında tek bir fatura kesersin. Satış yapamazsan ya da bir iki satış yaparsan bu önemli değil, ticari faaliyet sayılabilmesi için sonraki aylarda da sürekli satışların olmalı. Asla bir ürünün birkaç satışını yapıp emin olmadan şirket kurma hiçbir satış yapmasan dahi aylık ve üç aylık damga vergileri ödemen gerekir ek olarak muhasebeciye de ödeme yapacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…