Yazılıma başlamadan önce algoritma ve veri yapıları kursu alınır mı?

artifactr

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Devletin sağladığı bir kurs projesi var, istihdam falan bir şeyler belki duymuşsunuzdur.

Sıfırdan yazılım öğrenmeye başlayacağım. Önce kesinlikle C# öğrenmek istiyorum, onda iyice geliştikten sonra yani birkaç sene sonra Java olabilir.

Bundan önce bu kodlama olaylarının temelini ve döngü vs olaylarının temellerini anlayabilmem için bu devletin sağladığı ücretsiz kursu almam sizce mantıklı mı, bakabilir misiniz lütfen?

Algoritma hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız kesinlikle alın. Algoritma mantığını kavramak önemlidir. Tabii ki size karışmak gibi olmasın ama tavsiyem başlangıç olarak C# yerine Java veya Python tercih etmeniz yönünde.

Aslında seneye üniversite dersi olarak da Java göreceğiz işime yarar. Bilgisayarımda Eclipse IDE var fakat bazı videolarda başlangıç için C# sanırım daha görselleştirilebilen bir dil olduğundan bir kullanıcı ilk anlarken yazdığı kodun ne yaptığını gördüğü için daha kolay olur diye duydum o yüzden biraz karışık şu anda kafam. Bir yandan da okulum olduğu için çok vakit ayıramıyorum (3 saat falan ayırırım tabii ki de)
Normalde şu kursun
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

6.videosundayım şu anda not falan da alıyorum ama yine de temel mantığı oturtmadığım için sürekli unutuyorum ve kendim yapmaya çalışınca zorlanıyorum.
Algoritma hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız kesinlikle alın. Algoritma mantığını kavramak önemlidir. Tabii ki size karışmak gibi olmasın ama tavsiyem başlangıç olarak C# yerine Java veya Python tercih etmeniz yönünde.

Daha önce birkaç video sıfırdan Python izlemiştim onu da denemiştim ama onda da aynısı olmuştu bıraktım zaten okulda Java göreceğim ona şimdiden temel hazırlayayım sınavlarda sıkıntı çekmeyeyim diye Java öğreneyim demiştim ama dediğim gibi algoritmanın temeli hakkında bilgim olmadığından olsa gerek zorlanıyorum ve C# konusunda da aklım ona gidip geliyor :)
Devletin verdiği ücretsiz Java kursu da varmış aslında sıfırdan diyor hem de ve engin hocayı öneriyorlardı forumda. Önce algoritmayı halledip sonra buna mı yönelsem.

C#'da Java'da object oriented programming dilidir. Ben sadece tavsiye de bulundum hangi dilden başlamanız size kalmış önemli olan hangi dilden başladığınız değil önemli olan onu öğrenip öğrenemediğinizdir. Programlama dilleri için algoritma çok önemlidir. Kesinlikle algoritma öğrenmelisiniz. IDE olarak da ne kullandığınız çok önemli değil. Başlangıç olarak dili daha iyi kavrayabilmek ve öğrenebilmek açısından Notepad gibi basit bir editör kullanabilirsiniz. Daha sonra da NetBeans veya Intellij kullanabilirsiniz. (Java için konuşuyorum.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı