Yazılıma başlamak için tavsiyeler

Algoritmalarını neyle test edecek, pseudocode ları yazdı nereden emin olacak çalıştığını. 5 tane komut bilmek yeterli C'de algoritma yazabilmek için.
Mühendislik okurken ilk başta bir dilin temelleri öğretilirken aynı anda Algoritma ve Clean Code'da öğretiliyor okula göre değişiyor gerçi ama. Sadece tek dil bilmekle olmuyor ki bu işler. Oyunu yazdıktan sonra'da yazma aşamasında da öncesinde de bir sürü aşama var. Burada bilgisi olmayan Google'de sadece iki tık yaparak dil öneren insanlardansa gerçekten bir kariyer hedefi var ise sağlam bir oyun yapmayı istiyorsa ingilizce öğrenip sağlam kaynaklardan temelini çok sağlam oturtarak öğrenmesi lazım. Ayrıca algoritma'nın ilk etapta mantığını anlasana yeterli, dev bir proje yapılmayacak sonuçta.

Evet, bir oyun için birkaç dil gerekir. Sana katılıyorum.

Dersine calis, en iyi universiteye git.Bu isi meslek edinecek olana verilebilecek en iyi tavsiye budur.

10. sınıfa gidiyorum ve ilerde yazılım mühendisi olmak istiyorum. Bunun için şimdiden yazılımın temellerini öğrenmek istiyorum. Sizce neler yapmam gerekir ? Önerdiğiniz kanal ya da kitaplar var mı ?

Eğer İngilizce biliyorsanız Tutorialspoint sistesini tavsiye ederim. Hemen hemen her konuda içerik mevcut.

Eğer Türkçe içerik arıyorsanız YouTube´da Bilgisayar Kavramları kanalını tavsiye ederim. Yine pek çok konuda eğitim mevcut.

Kimse önermemiş ama başlangıç yapmak istiyorsan udemyden başla derim. Her dilin türkçe olarak giriş ve orta seviye ingilizce olarak da ileri seviye kurslar var. İndirimi bekle çoğu 27-50 TL bandına düşüyor.

Algoritmaya yatkın olanlar bu işi çabuk kavrar. Ben bilgisayar olmp. katılıyorum. Orda da C kullanılıyor. Competitive programming diye bir kitap var ve bu algoritmalar hakkında pek çok bilgi veriyor. Lakin sorun şu: Pek çok kişi algoritmaları bilse bile yeni algoritma oluşturamıyor. Biraz da sizin kastettiğiniz algoritmaları açsanız konuyu çok daha iyi hale getirebiliriz. Java ise benim favorim Nesne programlama da algoritma gibi, kafası yatkın olanlar kendileri çözüyor zaten. Sadece dile özel syntaxları vs öğrenmek yeterli oluyor. Bu konu ise bence oldukça açık: Java gibi bir dil, pek çok algoritmayı içinde barındırıyor. Eğer arkadaş deseydi ki ben baştan öğrenicem, bu konuda ilerlemek istiyorum, o zaman algoritma önemli olacaktı. Ama oyun geliştirmek için algoritmalara tabii ki gerek var ama bunlar zaten insanların rahatça kullanabileceği metodlar seviyesine inmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…