Arkadaşlar bilişim teknolojileri bölümünde okuyorum, 10. sınıf öğrencisiyim. İlerideki mesleğimi bu yönde yapmak istiyorum. Bu kararımı 7. sınıfta aldım, yani 2020 yılında fakat bilgisayarım o zaman kötü olduğu için başlayamadım ama istek çok vardı. Bilgisayara yükseltme yaptım, gene şu an açıyor. Zaten 6-7 ay sonra 20.000 TL'ye sistem alacağım, yani artık hiçbir türlü bilgisayar sıkıntısı kalmıyor.
Uzun zamandır erteliyorum ve artık bilgisayar falan da uygun ancak isteğim yok oldu. İlerideki mesleğim olmasını istiyorum. Fakat hiçbir çalışma yok. İsteğim gelmiyor. Okuldan eve geliyorum, LoL, CS2 falan oynuyorum ya da dizi izliyorum. Çalışmaya geldiğimde yorgun, bitkin oluyorum. Düzgün haftalık program yapmasını bilmiyorum.
Aslında program olsa alışmaya çalışırım ve üstesinden gelebilirim fakat nasıl yapılır bilmiyorum.
Kaynak da öteki sorun. Şu an okulda C# öğretiyorlar ancak öğretmenler leş gibi anlatıyor hatta anlatmıyor. Hoca öyle telefona bakıyor tüm gün boyunca.
Udemy'den Python ve yazılımcı olma kursu adli içinde Unity'den C#'a, C++'dan MySQL'e kadar dillerin sadece giriş seviyesi dersleri var. Ancak ben şu an C# öğrenmek istiyorum. BTK akademide kaynak yok. Sadece C#'ın Console kısmını öğretiyorlar. Ben Windows form olarak da istiyorum. YouTube'deki anlatımlara pek bakmadım.
Nasıl şu lanet isteğimi geri getirim? Oyun oynamaya gelince çok mutluyum ama programlamaya gelince yorgunum. Ayrıca nasıl haftalık program vs. yapabilirim? Şu an yaptıklarım iğrenç ötesi programlar. Düşünmeden yazıyorum.
Bu arada kaynak önerirseniz çok mutlu olurum. YouTube'dan ziyade BTK Akademi tercih ederim. Ama YouTube'da olur.