Merhaba,
Site yapıp satarak ya da maaşlı bir yazılımcı olarak da hayalinizdeki paraları kazanamayabilirsiniz, bu sektörde de herkes yapabileceğini sanmış ve işe girişmiş durumda, arz çok olunca da fiyat (hem bireysel olarak yapacağınız site hem de çalışacağınız bir firmanın size vereceği maaş) düşüyor malum, şu anda dbye bağlanan web sitesi yapıp satan binlerce freelancer, yüzlerce de firma halihazırda mevcut mesela, öyle düşünün.
Kurumsal bir firmada çalışırsanız işten anlamayan product ownerlar, anlayışsız/yetersiz yöneticiler vs. karşınıza çıkacak, freelance çalışırsanız da şu anda çalıştığınız müşteri segmentinden çok uzakta abuk sabuk insanlara laf anlatmaya çalışarak ömrünüzü çürütmeniz mümkün.
Askerde de telefondan ya da kitaptan çalışacaksınız diye tahmin ediyorum çünkü bilgisayar olacak da, siz askeriyenin bilgisayarına toollar kuracaksınız da (bundan 10 sene önce Karanet diye bir kontrol mekanizması/intranet vardı, değil program indirip kurmak internete girmek bile bir sorun) imkansız gibi bir şey, verimli bir çalışma dönemi geçireceğinizi düşünmüyorum.
Açıkçası ben sizin yerinizde olsam zaten okulunu okumuş olduğum (gerçi farklı bir bölüm okumuş da olabilirsiniz), yıllardır içinde olduğum sektörde devam ederdim ve yükselmeye çalışırdım. Sizden daha liyakatsiz insanlar bugün yöneticiniz olabilir, (kimi firmalarda terfi için belli bir zaman geçmesi gerekir, ör: yazılım dehası da olsanız genç yaşınızda sizi CTO yapmazlar kurumsal bir firmada) siz de işinizde iyiyseniz onlardan hızlı yükselirsiniz diye tahmin ediyorum ya da kolayca başka firmaya geçebilirsiniz vb. seçenekleriniz mevcut.
Yazılım benim için bir tutku olsaydı, ekonomik kaygım olmasaydı (ya çok param olsaydı ya da zaten hiç gelire sahip olmadan ör: ailemle yaşıyor olsaydım) yazılım sektörüne geçiş düşünebilirdim, sizin durumunuz farklı.