Yazılıma başlamak

T4b

Decapat
Arkadaşlar ben video editi ile uğraşıyorum, bunun yanında yazılıma, kodlamaya merak saldım. Neresinden başlamalıyım? Çoğu yerde nereden başlarsan başla yazmışlar. Amacım telefona değil bilgisayar üzerinden ilk önce website yapmak istiyorum, sonra zamanla program yapmayı düşünüyorum nereden nasıl ne şekilde başlamalıyım yardımcı olur musunuz?
Okulumda kodlama öğrenmiyoruz, kendim öğrenmek istiyorum o yüzden yazılı kaynak da önerebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Programlamaya direk web üzerinden girmek seni biraz sıkabilir. Çünkü bir web sitesi birden fazla yapının bir araya gelmesiyle oluşuyor. Onun yerine c# gibi bir programlama diliyle başlayıp Visual Studio'nun sürükle bırak yeteneklerinden olabildiğince faydalanıp görsel arayüzleri olan basit programcıklar yazarak temel programlamaya alışmanı öneririm. İşin temelini hallettikten sonra web ortamına geçmek çok daha kolay olacaktır.

HTML + CSS öğrenip kendi programlama öğrenme düzeyini tartıp ardından istediğin sektöre göre programlama dillerine devam edebilirsin. Bu programlama dilleri hoşuna giderse ve WEB'den devam etmek istersen JavaScript de öğrenebilirsin. Youtube'da BilgisayarKavramlari diye bir kanal var oradaki beyefendi çok tecrübeli ve bu tarz soruları da yanıtlıyor,ayrı olarak da kendisinin de ders anlatım videoları var istersen bir göz atabilirsin.

Ben de ilk web tasarım ile başlamıştım öne HTML ve CSS öğrenip daha sonra PHP ve JS öğrendim. Ardından C# ile masaüstü programlamaya geçtim ve ASP.Net ile web tasarıma devam ettim. Yani az çok kendimce tecrübem var sana tavsiyem önce algoritma mantığını öğren daha sonra piyasada hangi alanda ilerlemek istiyorsan ona göre bir programlama dili seç. Şuaralar web tasarımda pek iş yok, herkes yapabiliyor artık yani web tasarımda iyi bir yere gelmek istiyorsan çok farklı şeyler yapman gerek.

Web sitesi yapmak istiyorsan HTML ve CSS ile başlaman gerekiyor. Bu seni biraz sıkabilir, hevesini kırabilir. Öncelikle bu işleri yapan kişilerin bloglarını okumanı tavsiye ederim, kendine daha iyi bir yol çizebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…