Web sitesi yapacaksındır, HTML temeli, CSS ile siteye şekil verip JS ile işlev kazandırırsın. Farklı bir espirisi yok. Tabii, CSS'nin mediaquery'si ve JS'nin de kütüphane gibi kütüphaneleri işin içine girmediği sürece.
Web uygulaması yapacaksındır, PHP temelidir, Python da iş görür, Perl de olur ve Microsoft'un NET mi ne öyle bir şeyi vardı, onunla da olur. Akıl sağlığını kaybetmek sorun değilse C ile bile yaparsın.
Masaüstü program yapacaksan, Python en çerezi, Tkinter import et tamamdır. QT ile Windows Forms gibi sürükle bırak arayüz tasarlayabilirsin. C# ile falan da yapılıyor da, bu kategori pek benim ilgi alanımda olmadığından eksik değinmek istemiyorum.
Çip programlayacaksan tek yol C. Diğer ne alternatif dil varsa çöp, yavaş, hobi uğruna yaratılmış boşa vakit kayıpları. Çip programlarken de işlere level atlatmak istersen Assembly kullanabilirsin.
Bir de verinin saklanması kaldı. Excel gibi tablolarda saklamak için MySQL, MariaDB, PostegreSQL kullanabilirsin. Microsoft'un da bu konuda bir şeyi var da, yine bilmiyorum.