Yazılıma başlanmalı mı?

Fave11

Femtopat
Daha fazla  
Öncelıkle İngilizcem yok bu konuda bazi kişiler başlamadan öğrenilmesini bazıları da dili öğrenirken zaten İngilizce öğrenileceğini söylüyor. Ben bir yandan İngilizce öğrenip bir yandan da yazılım öğrenmenin hem zaman kazandıracağını hem de sıkılmayacağımı düşünüyorum.

Bu işe başlamak istemem hem para kazanmak hem de ilgi duymamdan kaynaklıdır.

Sorularımdan biri sizce https://www.technopat.net/sosyal/konu/yazilima-nereden-baslanir.1482170/ konudaki abinin dediği gibi ilk önce her şeyi öğrenip sonrasında başlamak mı yoksa dili öğrenirken önüme öğrenmem gereken takıldığım bir kısım çıkınca öğrenmek mi? Ben temel şeylerin öğrenilip sonrasında dili öğrenirken karşıma çıktıkça öğrensem daha akılda kalıcı olur diye düşündüm, sizin düşünceniz nedir?

Şu an bir yandan okuyorum ve nisan ayında 6 aylık zorunlu stajım başlayacak yani günde ortalama 3 ila 6 saat arası vakit ayırabilirim. Tabii ki bu değişiklik gösterir kesin bir cevap veremem.

Hangi dillerin ne işe yaradığını az çok biliyorum ama yapmak istediğim şeyde çok kararsız kaldım çünkü her alana meraklıyım. Mesela siber güvenlik, oyun geliştirme, yapay zeka, uygulama geliştirme, web tasarım yani hepsini öğrenmek istiyorum ama ilk hangisinden başlasam bilmiyorum. Oyun geliştirme için bir ekip gerekiyor şu anlık onu eliyorum.

Tavsiyeleriniz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Otur bir sene düzgün İngilizce çalış yanına dümenden html css falan ekle güzel olur bence

Once Ingilizce.

Direkt Ingilizce kaynaklardan, Ingilizce konuyu dinleyip/okuyup Ingilizce yazabilecek seviyede olman gerekiyor. Yoksa zamanini cope atmis ve cok muhtemelen ileriden dogrusunu Ingilizce ogrenmen gereken bir seyi yanlis sekilde Turkce ogrenmis olacaksin.

Alan konusunda da su anda endiselenmen yersiz. Once temel programlama becerilerini gelistir; sonrasinda alan ve teknoloji konusunda dusunmeye baslarsin. Sectigin dil ve alan uzerine yapismaz; degistirebilir ya da multi-disiplin ilerleyebilirsin.

Once İngilizce.

Direkt İngilizce kaynaklardan, İngilizce konuyu dinleyip/okuyup İngilizce yazabilecek seviyede olman gerekiyor. Yoksa zamanini cope atmis ve cok muhtemelen ileriden dogrusunu İngilizce ogrenmen gereken bir seyi yanlış sekilde Türkçe ogrenmis olacaksin.

Alan konusunda da su anda endiselenmen yersiz. Once temel programlama becerilerini gelistir; sonrasinda alan ve teknoloji konusunda dusunmeye baslarsin. Sectigin dil ve alan uzerine yapismaz; degistirebilir ya da multi-disiplin ilerleyebilirsin.

Tamamdır sağ ol hocam temel programlama becerilerinden kastınız nedir?

Öncelıkle İngilizcem yok bu konuda bazi kişiler başlamadan öğrenilmesini bazıları da dili öğrenirken zaten İngilizce öğrenileceğini söylüyor. Ben bir yandan İngilizce öğrenip bir yandan da yazılım öğrenmenin hem zaman kazandıracağını hem de sıkılmayacağımı düşünüyorum.

Bu işe başlamak istemem hem para kazanmak hem de ilgi duymamdan kaynaklıdır.

Sorularımdan biri sizce https://www.technopat.net/sosyal/konu/yazilima-nereden-baslanir.1482170/ konudaki abinin dediği gibi ilk önce her şeyi öğrenip sonrasında başlamak mı yoksa dili öğrenirken önüme öğrenmem gereken takıldığım bir kısım çıkınca öğrenmek mi? Ben temel şeylerin öğrenilip sonrasında dili öğrenirken karşıma çıktıkça öğrensem daha akılda kalıcı olur diye düşündüm, sizin düşünceniz nedir?

Şu an bir yandan okuyorum ve nisan ayında 6 aylık zorunlu stajım başlayacak yani günde ortalama 3 ila 6 saat arası vakit ayırabilirim. Tabii ki bu değişiklik gösterir kesin bir cevap veremem.

Hangi dillerin ne işe yaradığını az çok biliyorum ama yapmak istediğim şeyde çok kararsız kaldım çünkü her alana meraklıyım. Mesela siber güvenlik, oyun geliştirme, yapay zeka, uygulama geliştirme, web tasarım yani hepsini öğrenmek istiyorum ama ilk hangisinden başlasam bilmiyorum. Oyun geliştirme için bir ekip gerekiyor şu anlık onu eliyorum.

Tavsiyeleriniz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
İngilizce artık herkes öğrenmeye çalışıyor bence kesin 1 sene ingilizceye kendinizi verip çalışın ardında diğer arkadaşların dediği gibi basitten öğrenmeye çalışın şimdiden başarılar

Tamamdır sağ ol hocam temel programlama becerilerinden kastınız nedir?

Algoritma ve veri yapilari. Bilgisayar nasil calisir, nasil haberlesir, bir program bilgisayarda calisirken arka planda neler olur gibi temeller. Bunlar programlama dilinden bagimsiz seyler ve bilmeden dogru sekilde uygulama gelistiremezsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı