Yazılıma başlayanlar için Python neden mantıksızdır?

Makaleler
2
Dikkatimi çekiyordu yazayım dedim.
İnsanlar sürekli Python öneriyor fakat bana kalırsa Python zamanın çoğunu hesaplamaya harcayacaksan iyi. Kısaca makine öğrenimi, verileri anlamaya vb. işer için uygun.
Yazılıma yeni başlayan biri için C# daha mantıklı geliyor. Kaldı ki Python ile oyun yapmayın zaten.
Python sade kolay bir dil fakat C ailesi kadar hızlı değil. Artı olarak kendi kodunu yazmaya başladığında da belli alanlarda gereksiz gibi kalıyor bence.

Özet olarak.
Data konularıyla uğraşacaksanız neden Python varken C# öğrenesiniz? Oyun geliştirmek, winform uygulamaları yapmak istiyorsanız neden Python öğrenesiniz?
Ne yapmak istediğini bilmeden bir dili öğrenmeyin.

Sizin fikriniz nedir bu konuda?

Genelde "Hangi yazılım dilini öğrenmeliyim?" diye konu açanlar, yazılımda neyin ne işe yaradığını bilmedikleri için ve çok fazla popüler kültür etkisinde kalıp bir heyecanla yazılım işine atılma isteği içerisinde oldukları için Python öneriyoruz ki soğumasınlar. Sonrasında zaten biraz işin içine girdikçe neyin ne olduğunu öğreniyor ve kendi yolunu bulup neyi öğrenmesi gerektiğini anlıyor.

Beni en çok sinirlendiren olaylardan birisi de bu. Adam yazılıma nereden başlamalıyım? Mantığı nedir diye konu açıyor, cevaplara bakıyorum birisi Python birisi C# birisi şunu öğren bunu öğren diyor. Yahu kardeşim adama bir sor bakalım sen ne kodlamak istiyorsun. Web sitesi mi yapacaksın, oyun mu yapacaksın ne yapacaksın. Ezbere gidiyor bizim millet.

Bence Python önermelerinin ana sebebi programlama mantığını kavratmak.

Programlama mantığı algoritma öğrenerek kazanılır hocam. Dil üzerinden öğrenmek yerine önce bilgisayarın anladığı dili öğrenip sonrasında onunla konuşmak her zaman daha iyidir.

Haklısınız. Kendim içinse Python ile başlasaydım sanrım C# veya diğer dilleri asla anlamazdım.

Programlama mantığı algoritma öğrenerek kazanılır hocam. Dil üzerinden öğrenmek yerine önce bilgisayarın anladığı dili öğrenip sonrasında onunla konuşmak her zaman daha iyidir.

Katılıyorum. 0 ve 1 nedir? Algoritma nedir? gibi sorulara cevap vermeden doğrudan koda girmek mantıksız gibi.

Hocam ben yazılıma ilk olarak C++ öğrenerek başlamıştım bu benim için işkence gibi bir şeydi. Sonrasında Python öğrendikten sonra mantığı kavrayıp tekrar C++'a geçince neyin ne olduğunu anladım.
Belki de yeni başlayanlar hemen soğumasınlar diye yapılıyor.

Bende bundan bahsediyorum işte algoritma mantığını anlamak lazım algoritma mantığını anlamadan zor dillere geçilmemeli.

Ben küçüklükten bilgisayarın nasıl çalıştığına meraklıydım. Ama hiç yol gösteren biri olmadı 2015 civarında html öğreneyim dedim ki o da çok sıkıcı geldi. Sonra dişimi sıktım 2019da yeniden html e baktım. JavaScript öğrenmeye gelince kendimi bunalmış hissettim ve bıraktım. Çünkü öğreten adam bana for loopu öğretiyordu ve ben neden böyle bir şeye ihtiyacımız olduğunu anlamamıştım ki motivasyon da o yüzden oluşmadı. Üniversitede bilgisayar mühendisliği tercih ettikten sonra biraz motive oldum. Arkadaşımın biri C öğrenmeye başlamıştı ilk olarak. Ben de basit bir C öğrenme aplikasyonu indirdim telefona ve oradan basit kavramları çok iyi anladım. Neden for loopun gerektiği neden while loop kullanmalıyız neden if ifadelerini kullanmalıyız gibi. Daha sonra ilk programlama dersimiz C++ olunca onun üzerine yoğunlaştım. Udemyden tim buchalkanın C++ kursunu aldım. Ve oradaki Frank isimli hoca çok iyi anlattı konseptleri, neden bunları yaptığımızı, bilgisayarın nasıl çalıştığını, compilerın ne olduğunu, linkerin ne olduğunu açık açık anlattı. Çünkü benim öğrenme şeklim yüzeysel olduğu vakit iyi olmuyor. Biraz daha neyin nasıl yapıldığını anlamak istiyorum. Bu yüzden C++ makineye daha yakın bir dil olduğu için C++ daha çekici geldi ve buradan devam ettim. Evet yeni başlayanlar için zor olabilir ama bence C# ta python da zor olurdu benim için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…