Ben küçüklükten bilgisayarın nasıl çalıştığına meraklıydım. Ama hiç yol gösteren biri olmadı 2015 civarında html öğreneyim dedim ki o da çok sıkıcı geldi. Sonra dişimi sıktım 2019da yeniden html e baktım. JavaScript öğrenmeye gelince kendimi bunalmış hissettim ve bıraktım. Çünkü öğreten adam bana for loopu öğretiyordu ve ben neden böyle bir şeye ihtiyacımız olduğunu anlamamıştım ki motivasyon da o yüzden oluşmadı. Üniversitede bilgisayar mühendisliği tercih ettikten sonra biraz motive oldum. Arkadaşımın biri C öğrenmeye başlamıştı ilk olarak. Ben de basit bir C öğrenme aplikasyonu indirdim telefona ve oradan basit kavramları çok iyi anladım. Neden for loopun gerektiği neden while loop kullanmalıyız neden if ifadelerini kullanmalıyız gibi. Daha sonra ilk programlama dersimiz C++ olunca onun üzerine yoğunlaştım. Udemyden tim buchalkanın C++ kursunu aldım. Ve oradaki Frank isimli hoca çok iyi anlattı konseptleri, neden bunları yaptığımızı, bilgisayarın nasıl çalıştığını, compilerın ne olduğunu, linkerin ne olduğunu açık açık anlattı. Çünkü benim öğrenme şeklim yüzeysel olduğu vakit iyi olmuyor. Biraz daha neyin nasıl yapıldığını anlamak istiyorum. Bu yüzden C++ makineye daha yakın bir dil olduğu için C++ daha çekici geldi ve buradan devam ettim. Evet yeni başlayanlar için zor olabilir ama bence C# ta python da zor olurdu benim için.