Yazılıma başlayanlar için Python neden mantıksızdır?

Cevabı yok bu konuların. İnsanlar cevap vermiş olmak için bir dil öneriyor ama gerçekten adam akıllı bir cevap vermek zor. Sebebi ise hangi dili seçeceğini soran kişinin hiç bir şey bilmemesi. Konuya hakim iki kişi arasında asla ben şu dili kullanıyorum sohbetini duymazsınız. Çok nadir konuşma sırasında denk gelebilirsiniz ama asıl sohbet o değildir. Arada geçer gider. Olay proje yönetme becerisi, iletişim becerisi, teknik diğer becerilerdir esasında. Örneğin ben hiç bir programlama dili bilmeden bir muhasebe programı yapmıştım. İnternette bir ton kaynak var. Bu bir beceridir mesela.

Benimle aynı kafadanız bir şeyin nerden geldiğini bilmeden kod yazamıyorum ve hata üşenmeden gidip toplama çıkarmayı baştan anlamıştım. "+" yazıyorum ama neden diyordum sürekli.

Baslangic icin en iyi dil diye bir sey yok.

Pseudocode'a yakin olmasi, interprete edilen dynamic typed bir dil olmasi baslangicta bu konseptleri kavramakta zorlanacak insanlara asinalik kazandiriyor.

JS ile de, Go ile de pekala baslanir. C ile de baslanir. Bunun altin bir kurali yok.

Python ile baslamazsa korkar ve ilerleyemez diyeceginiz nitelikte ogrenci kitlesi zaten ilerleyemeyecek.

Okulda Python öğretiyorlar bana da çok bayık geliyor.C++ ve C# varken.

öncelikle c ile pytohn cs atsa python garanti kazanır.
python, her programcının bilmesi gereken bir dildir.
yarıştırmak çok anlamsız.
c'nin kazanması imkanız.

Mantıksız değil. İsteyen Python ile başlayabilir. Programlamaya başlarken öğrenilen temel konular çoğu dilde hemen hemen aynıdır. Bu nedenle C, C++, C#, Java, Python vs. gibi bir dil ile başlanabilir. Bir dilde bir yere geldikten sonra zaten başka bir dili öğrenmek, hiç bilmeyen birisine göre çok daha kolaydır.

Dynamic typed olduğu için; veri tipleri neler, nelerle ne yapılabilir, arka planda ne dönüyor derdinin olmaması, pointerların olmaması gibi kolaylıkları olduğundan programlamaya Python ile başlamak bence iyi de olabilir kötü de.

İyi yanları direkt temel mantığı uğraşmadan öğretebilmesi. Kötü yanları ise temel mantıktan sonra detalyları öğretme konusunda ve bilgisayarların temel çalışma mantığını kavratma konusunda çok zayıf kalıyor.

Açıkçası C sıfırdan programlama öğrenecek biri için en ideal dil. Sanıldığı kadar da zor bir dil değil. Sadece "syntax" yani yazım kuralları alışana kadar can sıkabiliyor. C ile programlamayı kavrayan biri diğer dillere geçerken sıkıntı yaşamaz. Java da C# da C++ da syntax olarak C'ye çok benziyor. Dynamic typed dillerde de C ile edinilen alışkanlıklar hata alma olasılığını düşürür.

Örnek vermek gerekirse "type casting" yani veri türlerini birbirine dönüştürme C ile program yazarken kullanılan bir şey. Pythonda da var bu ama genelde kimse kullanmıyor. Ama diyelim ki siz bir fonksiyonda "integer" yani tam sayı işlemleri yapacaksınız ama gönderdiğiniz veri belli değil (Python hatalarının temel sebebi) ve sonrasında da bu fonksiyonun sonucunu başka bir işlemde kullanacaksınız. Bu durumda type casting kullanmazsanız yanlış sonuç almanız muhtemel. Ama C ile programlamayı öğrenmiş biri, burada float var burada integer var der ve fonksiyonlarını ona göre yazar, gerekirse type casting kullanır.

Python, sunduğu kolaylıklardan dolayı genelde veri bilimi tarafında kullanılıyor daha çok. Ya da hızlı hızlı bir şey yazayım işimi görsün performans konusunda da derdim yok derseniz işe yarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…