Rehber Yazılıma nasıl başlamalıyız?

Hocam niye amacımız para olmasın bunu acıklayın lütfen her işte para olmasın para olmasın bir yerde siyaset yaparken acız diye kıvranıyorsunuz? güzel rehber.

Motivasyonu para olan insan yaptigi isi sevdigi icin, yaptigi iste basarili olmak istedigi icin degil ucunda para oldugu icin bunu yapar. Gonullu asker vs parali asker gibi. Sebebi bu.

Yaptigin isi sevdigin ve basarili oldugun icin cok para kazanmakta bir sorun yok hatta bu motive de eder.

"Yazilim olayina gireyim iyi para varmis" kafasi yanlis. Seveceksen ve becerebileceksen gir. Diger tum mesleklerde boyle. Bu kafayla meslek secen kafasiz insanlar 1990 li yillarda para varmis diye elektronik, sonrasinda genetik , sonrasinda doktorluk bugunlerde de bilgisayar muhendisligi seciyorlar. Koyunluk bu tamamen. Paraya degil, beceri ve ozveriye gore meslek ve alan secilir.

---

Yazilima baslangic denilen sey programlamaya baslangictir %99 ihtimalle, hep yanlis context te kullaniliyor bu soz. Software ile Programming aralarinda cok fark olan iki sey.

Programlamaya baslangic recetesi de kisiye, yasina ve ne kadar ciddi olduguna gore farklilik gosterse de sanildigi gibi hangi dili tercih ettigine ya da hangi kaynaktan ogrendigine cok da bagli degil. High level dillerden istediginle basla. Git F# ile basla. Clojure ogren. Go ile uygulama gelistir. Hepsi ile baslayip cok cok basarili developerlar olunabilir.

Asil onemli hangi dille basladiginiz degil, ogrenme metodunuz, programlama ogrenirken asil ogrenmeniz gereken algoritma gelistirme, veri yapilari ve genel sistem bilgisi duzeyiniz ve bu konudaki tutarli tavrinizdir. Programlamaya basladiginizda kullandiginiz dili ogrenmiyorsunuz, programlamayi ogrenmek icin basladiginiz dili kullaniyorsunuz yalnizca. Ilk surdugun arabanin soforluk kariyerindeki etkisi nasil minimalse bu da oyle.

Millet aciyor maas skalasini, sagdan sondan ne populerse ogreniyor ( yazilima da bu yuzden geldi zaten ) , 20 sene onceki yuzuklerin efendisi takviminden goruyor " Ooo Javaci 120 bin dolar aliyormus " sonra da basliyor, 3 hafta sonra da birakiyor. Bu konular da collect edilmemis garbage olarak kaliyor.

@bitwise hocam benim dediğim şu klişe lafları her yerde duyduğum icin bunun bir cevabını almak istedim her yerde para icin olmasın şu icin olmasın diyor kendisi paralar icinde yüzüyor bu tip insanlar ve prim kasanlara dedim ayrıntısını bilemem.

Aslında kimsenin para içinde yüzdüğü yok. MacBook almak ya da iki tane 4K monitöre sahip olmak ya da biraz iyi bir arabaya sahip olmak, para içinde yüzmek mi?

İnsanlar nasıl "Yazılımda para var, öğrenip paraya para demeyelim" gibi saçma düşünüyorsa, onlara tavsiye veren kişilerin bulundukları noktalara nasıl geldiklerine de aynı saçmalıkla bakmıyorlar.

Bir yazılımcının iyi bir bilgisayara sahip olması ya da iyi bir klavye kullanması ya da iyi bir monitöre, kısaca iyi bir setupa sahip olması nedense bizde zenginlik olarak görülüyor. Hayır, adamın işi onların üzerine. Tabii ki de gidip, işini yaptığı eşyaların en iyisini alacak.

Bir de 17 - 18 yaşında birinin, 35 - 40 yaşında senior seviyesine gelmiş bir kişiyle de kendini maddi olarak karşılaştırmaması gerekiyor.

Parayı önceleyerek bir işte başarılı olamazsın. İstersen günün sonunda paraya para deme, istersen ultra zengin ol, istersen ay sonunu zor getir. Gömülü sistemlere adım atmamı sağlayan üniversite hocam gerçekten çok sağlam kazanıyordu. Ancak adamın öyle bir laboratuvarı vardı ki, üniversite imkanları ile yarışıyordu. Adam o laboratuvar sayesinde kendini güncel tutuyor, projeler yürütüyordu. Hobiye dönüşmüştü çünkü onun için yaptığı iş.

Günün sonunda bunların hepsi, onlarca hatta yüzlerce öznel deneyimin birikmiş hali. Bunu da unutmamak gerek.

Yazılıma nasıl başlanır bilmem fakat bu işte önemli olan nasıl başladığınız değil. Bu işi nasıl sürdürdüğünüz önemlidir.

17 yaşındayım, önce cebimin para görmesi için LG televizyonlar için kaçak film sitesi yazılımları yazıp çevreme sattım. WebOS ile normal web mantığı benzediği için web alanına yöneldim. Kişilere özel projeler yaparak para kazanıyorum.

Ayrıca yıl olayına da değinmek istiyorum. Benden çok uzun yıllar daha deneyimli insanların çoğundan daha iyi kod yazıyorum. Çünkü yazılım konusunda aşırı obsesifim(Biraz normal hayatta da böyleyim). Her şey kitabına uygun olmalı yazdığım kodda.

Örneğin değişken isimleri, kod bloklarının "white space"i her zaman düzgündür. Kodumu başkası anlar yani.

Yazılımda bazı dikkat etmeniz gereken şeyler:

● Asla kodlarınızı baştan savma yazmayın ve her zaman yazdığınız dilin en güncel versiyonunu tercih edin.

● Asla ve asla "Deprecated" metotları kullanmayın.

● Bir hata ile karşılaştığınızda eski çözümleri kullanmayın.

● Kodunuzu "if else", "try catch" gibi bloklara boğmayın.

● Referans tiplerin gücünden sonuna kadar yararlanmaya çalışın.

● Tip güvenli çalışmaya özen gösterin.

Hocam ben geleceğin mesleği ve iyi para var gözüyle bakarak öğreniyorum ama çok da seviyorum bence genelleme yapmanız kötü olmuş onun dışında efsane bir yazı. Teşekkürler henüz yolun başında olan bana ve diğer arkadaşlara rehberlik sağlayabilecek bilgiler verdiğiniz için. (aslında şu manada para olarak bakıyorum: Yurt dışına çıkma ihtimali yüksek bir iş alanı)

Orada demek istediğim şu; şimdi sen bu işi parası için yaparsan hedefin para olur ve o işi sevmezsin. Kendini istediğin işten alıkoyarsın. Ama seviyorsan problem yok zaten. Sevmeden parası için yaparsan ileride mutsuz olursun.

Her işe aynı laf söylenmesine kızıyorum bir iş yapıyorsun yok para icin yapma yok şu icin yapma sadece toplum sürekli böyle dediği icin alıştık herkes aynı lafı söylüyor klasik sözler.

Arkadaşım 15 yaşında başladı bu işten para kazanmaya ama çocuk yaşta buna ilgisi olmasaydı para için yapsaydı bırakırdı. Şu an 17 yaşında paraya para demiyor, okulu bıraktı.

Arkadaşım 15 yaşında başladı bu işten para kazanmaya ama çocuk yaşta buna ilgisi olmasaydı para için yapsaydı bırakırdı. Şu an 17 yaşında paraya para demiyor, okulu bıraktı.

Nasıl para kazanıyorlar ki?

GitHub ornekleri kesinlikle iyi kaynaklar, freeCodeCamp gibi seyler de olabilir ama GitHub reposu incelemek isin anahtari bence.
Okulu birakmasaymis keske, universite ile taclandirirmis...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…