Yazılıma nasıl başlanır?

Sağ olun, ilk Python ile başlasam olmaz mı? C# karışık geliyor. Motivasyonunun düşmemesi için kolay ile başlamam gerektiğini düşünüyorum.

Yapay zeka sıfırdan birşey oluşturamaz çünkü düşünme kabiliyeti yok. Ancak internette bulunan açık kaynak kodlu projelerin benzerlerini kodlayabilir. Daha ötesine geçemez.
Bunu ustalıkla yapar ise ortalama bir insandan daha iyi kodlama yapacağını düşünüyorum. Tabii şuan değil, 3-4 yıl sonrası için ön görüşüm.

Dostlar benimde yazılıma bir aralar ilgim vardı kursa falanda gittim ama üstünde durmadığım için unuttum hepsini, şimdi ne olacağımı bilmiyorum yazılım mühendisliği düşünüyordum ama dediğim gibi durumlar. Bende 15 yaşındayım sizce alternatif ne düşünebilirim meslek olarak bilgisayara da ilgim var elektroniğe falan ama gidipte bana elektrik elektronik oku demeyin lütfen. Konu sahibinin de işine yarar belki.

Söylediklerine göre bilgisayar mühendisliği senin için uygun olabilir.

Unuttuğun şeyleri biraz tekrar edersen kolayca hatırlarsın bence.

Bilgisayar mühendisliği mezunu da çok var iş az gibi şeyler söylüyorlar. Gereksiz bir bölüm git çöpçü ol daha iyi falan diyorlar ama bilemedim.
Gerekli bölüm dedikleri hangi bölümler acaba tıp falan mı

Türkiyede hemen hemen her bölümden mezun birsürü işsiz insan var. Bilgisayar Mühendisliği adına konuşayım ; bizim bölümden mezun olupta işsiz kalmış pek çok kişi var yalan söylemeye gerek yok ancak bu işsiz kalanların çoğunun bölümle alakası yok. 4 seneyi bomboş geçirmiş kişiler bunlar. Sence işsiz kalmaları çok normal değil mi ? 1000 şirket var diyelim 20000 de bilgisayar mühendisliği mezunu. Sen şirket yöneticisi olsan işinde iyi olan iş başvurularında istenen yetkinliklere sahip olan birini işe alırsın gidipte 4 sene yatıp sonra diplomasıyla iş bulmaya çalışana iş vermezsin. Kısacası üniversitede verilen derslerin üzerine koyarak kendini geliştirip sektörün ihtiyaçlarını karşılayan biri olursan kolayca iş bulabilirsin.

Son düzenleme:
Bunu ustalıkla yapar ise ortalama bir insandan daha iyi kodlama yapacağını düşünüyorum. Tabii şuan değil, 3-4 yıl sonrası için ön görüşüm.

Su an sektorde hangi pozisyonda calisarak edindigin tecrubeye dayanarak olusmus bir ongorus bu?
Hangi yazilim alaninda ortalama muhendisten daha kalifiye is cikarak AI 3-4 yil icinde?

Bende öyle düşünüyorum. Peki YouTube'dan izleyerek te öğrenilir mi? Yoksa kurs şart mı?

Yok hocam hatırlayamıyorum, evde video izleyip yapmaya bile yeltenemiyorum yani bilmiyorum beni heyecanlandırmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…