Yazılıma nasıl başlanmalı?

KufurbazHaydo5

Decapat
Daha fazla  
Hocam dil öğrenmeden önce yazılımla yapılabilecek şeyleri keşfetmek ve hangisini seviyorsanız ona yönelmeniz daha mantıklı olacaktır. Ben yazılıma Arduino ile başladım daha sonra web siteleri ilgimi çekti biraz javascript vs. öğreneyim derken bir baktım web benim gibi biri için çok karışık. Bu yüzden web geliştirmeyi ve ona uygun dilleri vs. öğrenmeyi bıraktım. Yazılımla yapılabilecekler arasından elektronik devreleri çalıştırmayı daha çok sevdim şuan gömülü yazılım yazıyorum. Bunun için C/C++ öğrendim. Hatta bu yüzden elektrik elektronik tercih ettim.

Hocam dil öğrenmeden önce yazılımla yapılabilecek şeyleri keşfetmek ve hangisini seviyorsanız ona yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.

İlk olarak aklımda web alanına girmek vardı ama sonrasında pek beğenmedim oyun geliştirme alanı hoşuma gittiği için C# seçtim.

İlk olarak aklımda web alanına girmek vardı ama sonrasında pek beğenmedim oyun geliştirme alanı hoşuma gittiği için C# seçtim.
O zaman denemekten başka çareniz yok. Daha yaşınız genç kendinizi deneyin, yeni alanlar keşfedin. Eğer oyun geliştiriciliğini beğenmezseniz sonrasında farklı alanlara da yönelebilirsiniz. Asıl anlatmak istediğim şu: Alanı keşfetmeden önce dil öğrenirseniz kendinizi o dil ile yapılabilecekler arasına kıstırmış olursunuz. Önce alanı keşfederseniz uygun dili zaten otomatik olarak buluyorsunuz.

O zaman denemekten başka çareniz yok. Daha yaşınız genç kendinizi deneyin, yeni alanlar keşfedin. Eğer oyun geliştiriciliğini beğenmezseniz sonrasında farklı alanlara da yönelebilirsiniz. Asıl anlatmak istediğim şu: Alanı keşfetmeden önce dil öğrenirseniz kendinizi o dil ile yapılabilecekler arasına kıstırmış olursunuz. Önce alanı keşfederseniz uygun dili zaten otomatik olarak buluyorsunuz.
Çok haklısınız. Bir şey daha soracağım almak istediğim kurs sizce nasıl ve dil öğrenmeye başlamadan önce başka öğrenmem gereken şeyler var mı? Yoksa başlamalı mıyım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı