Yazılıma nasıl başlanmalı?

• Konuyu başlatan lixw
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 240

lixw

Hectopat
Daha fazla  
Hocam merhaba ben şu anda 17. yaşıma girdim 11.sınıfım. Ben şunu fark ettim sayısal dersler anlamında çok iyi olmadığım için en azından C# ve Unity öğrenip oyun kodlamaya yönelmeyi hedefliyorum. Biraz kaynak baktım ve baktığım kaynaklarda da çoğunlukla ilk önce algoritma öğren ondan sonra yazılıma giriş gibi mesajlar gördüm aklıma tam yatmadığından dolayı bir kez daha sormak istiyorum. En mantıklısı hangisi olur hocam? Bir de hem algoritma, C# ve Unity için kaynak önerisi alabilirim. İngilizcem ise biraz var, B2 sevisindeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şahsen her şeyin kendin araştırarak bulmanı tavsiye ederim. Hem bilgiler kalıcı oluyor hem de daha aşina oluyorsun.

İkinci tavsiyem ise yağında kavrulman olur. Piyasada birçok oyun var. Aynılarını yapmaya çalış. Basitten başla sallıyorum flappy bird yapmaya çalış ama video izleyerek değil kendin yazarak bu kısmı nasıl yapabilirim diye araştırarak. Video izleyerek çünkü sadece basit şeyleri biliyorsun ve öğreniyorsun asla kendi başına yapmak gibi olmuyor.

Dediğim yöntem çok zor geliyor evet biliyorum ama inan o kadar fazla yararı var ki.

Şahsen ben oyun geliştirme üzerine çalışmadım tecrübem de yok fakat yazılım ile alakalı böyle bir genel yorum yapabilirim.

Umarım istediğin hedeflere ulaşabilirsin asla yılma
Bol şans!

İlk önce programlama mantığını ve algoritma bilmek aslında temelini sağlamlaştırıyor.
Bende üni yıllarımda oyun alanıyla ilgilendim. Temel C ve C++ dan sonra C# unity kullandım. C# hiç eğitim vs almadım açıkçası. Direkt Unity library öğrenmeye başladım. C# nedir ne yapılır vs hiç girmedim o toplara. Syntax vs çözmesi zaten max 1 haftanı alır. Programlama temellerini bildiğimden odaklandığım kısım tamamen Unity oldu.
O sebeple evet programlama ve algoritma temelin sağlam olursa daha iyi olur. C veya C++ olmasına gerek yok. C# ile de başlayabilirsin, hem Unity kullanacağın için, dile daha iyi aşina olursun.

B2 seviye ingilizcen varsa bir dünya kaynak var.
Programlama eğitimi için; Youtube vs birçok eğitim var. Onlara bakabilirsin. Benim önerim, ChatGPT yardımı ile programlama başlıklarını çıkar. Bu başlıklar üzerinden birçok kaynak araştır. yine AI yardımı ile problem oluşturarak pratik yap. Mesela if statements, for loop, arrays, class vs işte.
Açıkçası kurslarda, direkt izleyip bitiriyorsun. Günün sonunda sadece izlemiş olduğunu anlıyorsun. Ünilerde vs her konu 1 haftada falan işleniyor. O hafta yatmayıp bol bol pratik yapıyorsun ki pekiştiriyorsun. Neyse uzatmayayım, mantığı anlamışsındır.

Tüm konular bittiğinde artık algoritma ve analitik odaklı çalışman lazım. Bunun olayıda yine bolca pratik yapmak. Birkaç exercise yapabileceğin site atayım.

Tüm temel programlamayı ve algoritma işini tamamladığında artık Unity tarafına geçebilirsin.
Bu kısımda temelini sağlam atmakta fayda var.

Unity eğitimi için;

Technopat Haberler

Geri
Yukarı