İlk önce programlama mantığını ve algoritma bilmek aslında temelini sağlamlaştırıyor.
Bende üni yıllarımda oyun alanıyla ilgilendim. Temel C ve C++ dan sonra C# unity kullandım. C# hiç eğitim vs almadım açıkçası. Direkt Unity library öğrenmeye başladım. C# nedir ne yapılır vs hiç girmedim o toplara. Syntax vs çözmesi zaten max 1 haftanı alır. Programlama temellerini bildiğimden odaklandığım kısım tamamen Unity oldu.
O sebeple evet programlama ve algoritma temelin sağlam olursa daha iyi olur. C veya C++ olmasına gerek yok. C# ile de başlayabilirsin, hem Unity kullanacağın için, dile daha iyi aşina olursun.
B2 seviye ingilizcen varsa bir dünya kaynak var.
Programlama eğitimi için; Youtube vs birçok eğitim var. Onlara bakabilirsin. Benim önerim, ChatGPT yardımı ile programlama başlıklarını çıkar. Bu başlıklar üzerinden birçok kaynak araştır. yine AI yardımı ile problem oluşturarak pratik yap. Mesela if statements, for loop, arrays, class vs işte.
Açıkçası kurslarda, direkt izleyip bitiriyorsun. Günün sonunda sadece izlemiş olduğunu anlıyorsun. Ünilerde vs her konu 1 haftada falan işleniyor. O hafta yatmayıp bol bol pratik yapıyorsun ki pekiştiriyorsun. Neyse uzatmayayım, mantığı anlamışsındır.
Tüm konular bittiğinde artık algoritma ve analitik odaklı çalışman lazım. Bunun olayıda yine bolca pratik yapmak. Birkaç exercise yapabileceğin site atayım.
Tüm temel programlamayı ve algoritma işini tamamladığında artık Unity tarafına geçebilirsin.
Bu kısımda temelini sağlam atmakta fayda var.
Unity eğitimi için;