Yazılıma nasıl başlanmalıdır?

Ben sırf yazılım öğrenmek için meslek lisesine geçtim hocam.

İngilizce her türlü gerekli evet ama üst düzeye gerek yok.

Vay be, ama hocam ben öyle bir karar vermem hatta veremem. Hem sizin kadar yazılım bilgim yok, siz galiba işin pirisiniz yaşıtlarınıza falan göre. Hem de ailem izin vermez. Bir de B2 yeterli midir?

Vay be, ama hocam ben öyle bir karar vermem hatta veremem. Hem sizin kadar yazılım bilgim yok, siz galiba işin pirisiniz yaşıtlarınıza falan göre. Hem de ailem izin vermez. Bir de B2 yeterli midir?

Aslında senden küçüğüm ama 1 yıldır işin içindeyim diyebilirim. Bende Web'de başladım şu an Discord bot projelerim var. Koya koya gitmelisin.

Aslında senden küçüğüm ama 1 yıldır işin içindeyim diyebilirim. Bende Web'de başladım şu an Discord bot projelerim var. Koya koya gitmelisin.

Sen nereden öğrendin reis, yani nasıl başladın BTK Akademi'yle falan mı?

Sizce yazılıma nasıl başlamalıyım? Bir lise öğrencisiyim, bunu da göz önünde bulundurarak yazarsanız sevinirim. Sorularınızı, cevaplarınızı bekliyorum.
Bu konunun başlığını forumda, Google'da ya da YouTube'da aratarak başlanmalıdır.

İlk olarak araştırmayı ve cevabı kendiniz bulmayı öğrenmeniz lazım. Evet, ChatGPT vb. var ama bu alanda istediğiniz şeyin cevabını nasıl bulacağınızı öğrenmezseniz en basitinden bir kütüphaneyi bile kullanırken boğuşmak zorunda kalırsınız. Bu adımı halledince gerisi çorap söküğü gibi gelir.

Hocam; konular okudum, videolar izledim. Artık daha netim. Ama yine de kafamda soru işaretleri yok değil. Sizce atıyorum Unity öğreneceğim; BTK Akademi, geleceği yazanlar, coursera gibi ücretsiz kaynaklardan başlayıp işin ortalarındayken mi paralı kaynaklara başvurmalıyım Udemy gibi? Yoksa tam tersi mi yoksa, para vermeden rahat öğrenebilir miyim?

Ben küçüklüğümden beridir yazılım, robotik, tasarım vb. birçok farklı dala girdim. Bireysel ilgimin yanında birkaç kursa gittim. Şunu çok rahat söyleyebilirim ki paralı olan eğitimlerin katkısı kişisel uğraşlarımın katkıları yanında neredeyse sıfır. Bu demek değil ki başkalarında etkisi olmaz, o şekilde kendini geliştirenler de illaki vardır ama ben şahsen kendi çalışmalarımla çok daha deneyim kazandım. Yakın çevremde de tamamen kendi uğraşları ile bu alanda kendini geliştirenler var. Bu doğrultuda para harcamaz zaten zorunlu bir şey değil, para vermeden de rahat öğrenebilirsiniz. Kursa para vermek yerine ücretsiz kurs takip edip o parayı donanıma harcayın, belki de daha çok etkisi olur. Unutmayın ki paralı kurslarda sihirli değnek yok. Aynı framework, aynı dil, aynı araçlar, aynı kaynaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…