Yazılıma nasıl sıfırdan başlanır?

Hocam tam bir şey dememişki? Eğer deseydi bende zaten ona göre diyecekdim.

Hocam daha hangi bilgiyi vereyim? Zaten yazılım ile ilgili bildiğim yok eğer ki vermem gereken bilgi varsa söyleyin

Tamamdır hocam

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi varmış. Rahmetli dedem öyle diyordu.

Genelde temel programlama ile başlanır. Her programlama dilinde var olan işlemler bunlar. Bütün bulabileceğiniz kaynaklar da yine öyle yapar. Size önce temeli anlatır. Daha ilerisine de gitmez. Sonraki seviyeler için konuya özel araştırmanız gerekir.

Biz kara tahtada okuma yazma öğrendik. Günümüzde farklı bir eğitim sistemi var. Sizin öğrenme alışkanlığınız farklı olacaktır. Belki önce kalıp öğrenip sonra temele iner siniz. Bunu kendiniz bileceksiniz. Önce kendinizi tanımalı sınız.

Kısa bir Scratch videosu izlemiştim. Çocuklar kalıpları sürükle bırak yaparak oyun veya öykü geliştiriyor. Programlama mantığını anlamak için güzel bir uygulama.

Üniversite de bir ders videosunun parçasıydı.

Kendimi tanıyorum ve sizin tavsiyelerinizde gercekten çok faydaşı oldu hocam.Boşluktan çıkmam için güzel tavsiyeler veriyorsunuz sağolun

Genelde bu tarz konularda insanlar çok fazla tartışır. Önemli olan istediğin şeyi nasıl araştıracağını bilmen ve özellikle dökümantasyonları okuyabiliyor olman çünkü hayatın boyunca aynı dilleri, kütüphaneleri yada programları kullanacağının bir garantisi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…