Yazılıma nereden başlamalı?

redjulien

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben yazılım öğrenmek istiyorum ama nereden başlamalı? Videolarını izledikçe kafam daha da karışıyor amacım oyun tasarlamak ve backend alanında ilerlemek ama frontend için de bir şeyler öğrenmek istiyorum. Bunun için hangi dilleri öğrenmeliyim ve nasıl bir yoldan ilerlemeliyim? Yazılım hakkında bilgim yok denecek kadar az herhangi bir kurs bu dönemde işime yarar mı?

Iki alani ayni anda mi yapmak istiyorsun?

Unity istersen c#, Unreal Engine istersen c++ birde blueprint kullanıyor. Blueprint ise c++ ın görselleştirilmiş ve daha kolay hali fakat büyük projeler için bir yere kadar gidersin bir de gecikme süresi var.

Bununla ilgili bir sürü konu açıldı. Onları okuyarak başlayabilirsiniz. En az 5 6 sayfa okuyun.

Bunlar işte.

Ve programlama kategorisini takip et. Oradaki konuları oku. Araştırmasını bil.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (19).png
    312 KB · Görüntüleme: 34
  • Ekran Görüntüsü (18).png
    355,8 KB · Görüntüleme: 46
Ikisi de cok ayri seyler. Bir tanesini yapmak iki tanesini yapmaktan daha etkili.
Hocam benim önceliğim backend alanı daha çok veri veya oyun tasarımlarıyla ilgilenmek istiyorum bunun için ne önerirsiniz

Unity kullanmak istiyorsan C# alanında ilerlemen gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…