Rehber Yazılıma Nereden Başlanır?

Yazacağım şeyi tahmin etmişsiniz? Kahin misiniz acaba hocam?

Herkes yazılım bilecek diye bir şey yok. Bu bir ilgi alanı ve herkesin yapabileceği bir şey de değil aslında.

Herkes kod yazacak diye bir şey yok. Yazılım en "anlaması kıt olan" makineye satır satır ne yapacağını anlatmak demek aslında.

Bilemiyorum ama çok bilmek istiyorum deneyeceğim artık ne zaman sıkılmazsam.

Katılıyorum, çok fazla bilgi kirliliği var. Hoş, bu bilgi kirliliğine sebep olanlar da aslında arama motoruna kısaca yazıp birkaç site gezinmek yerine kendisine özel tavsiye isteyenler.
Onun dışında yardımcı olmak için çok fazla laf kalabalığı yapıldığını ben de gözlemledim, sanırım biraz "bakın ben de biliyorum" havasındalar dediğin gibi.
Başlayıp bırakanlar ayrı bir mesele. Geleceğin mesleği gibi gözüktüğünden midir yoksa çok mu para var zannediyorum ama herkeste büyük bir merak var. Sonu hüsranla bitiyor gerçi. Bir de kolay gibi görünüyor insanın kanına dokunuyor. :d

Sanki burada yarışma yapıyoruz hocam. Hangisi daha fazla bilgi verirse o kazanacak sanıyorlar

Herkes bildiği konuya gidip kısa ve öz şekilde açıklasa özellikle şu kod hatalarında adama akıl vermek yerine kodu düzeltebilecek kişiler yazsa sadece iş çözülür.

Bir şeyi bilmemek ayıp değil onu anlamıyorlar. Bilmediği zaman insan bilmiyorum diyebilmeli.

Özellikle kod hatalarında yapılan şeyleri görünce cidden üzülüyorum. Adam çok basit bir algoritma istemiş (yeni başladığı belli.) atıyorum adam 1'den 5'e kadar olan sayıları ekrana yazdırmak istiyor adama gidip (python diyelim) print("1") print("2")... gibi tavsiye verip kod atmışlar. Ne diyebilirim buna?

Keşke bir rütbe sistemi olsa şu programlama başlığına yazabilmek için. İsterlerse bana da vermesinler ama bilgili insanlara verilmesi gerekli.

Herkes kod yazacak diye bir şey yok. Yazılım en "anlaması kıt olan" makineye satır satır ne yapacağını anlatmak demek aslında.
Süper tanım. Bazen benim bile bir şeyleri unutup "e onu da anlarsın ya" dediğim oluyor. Anlamıyor işte. Onun yerine de düşünmek gerekiyor.
Yazacağım şeyi tahmin etmişsiniz? Kahin misiniz acaba hocam?
Hahah var bir şeyler galiba.
Siz yazılımcı mısınız?
Bunu görmemişim kusura bakmayın. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ben. Mükemmel olmasam da programlama biliyorum, bilip bilmeden tavsiye vermişim gibi anlaşılmasın lütfen.

Son düzenleme:

Simdi ne yapiyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…