Yazılıma nereden başlanmalı?

İngilizce öğreten kanalları vb. Takip ederek izleyebilirsin. Ya da sohbet odalarında sohbet etmeye çalışarak kendini geliştirebilirsin.

Tekrardan teşekkürler hocam iyi akşamlar diliyorum.
 
Biliyorum zaten Linux öğrenmeli demedim. Kendi yol haritamı örnek olarak gösterdim bir çok yol var yani. Yazılım öğrenip pentest ve siber güvenliğe geçenler de var mesela. Yani sınır yok anlamında.
 
Anladım teşekkür ederim, iyi akşamlar dilerim.
 
Aynen bu konuda TheAny doğru söylüyor. Programlama dili bilmek kadar soru sormayı ve araştırmayı da bilmek gerekiyor. Mesela bir sorunla karşılaştığında arama motorunda ya da ChatGPT' de ne soracağını bilemezsen sorununu çözemezsin.

Umarım yardımcı olabilmişizdir. Başarılar dilerim.
 
WPF için alternatif var. WPF zaten cross-platform değil. Eğer amaç Windows'a app geliştirmekse tabii ki Windows tercih edilmeli. .NET ve .NET Core Linux'ta tüm sürümleriyle yer alıyor. Eğer cross-platform libraryleri kullanırsan, (Windows olmayan şeylerin %90'ı cross platform C#'ta) eksik özellik yok.

Visual Studio şart değil. Alternatif IDE'ler var. Ek olarak C# geliştirmeyeceksen, Windows'ta bile Visual Studio'ya gerek yok. Çok daha iyi alternatifleri var, hem Windows için hemde diğer platformlar için.

Adobe Creative Suite kullanmaya ihtiyacı olan için Linux kötü bir seçenek olur kesinlikle. Ancak başlangıç aşamasındaki bir programcının bu programlara ihtiyacı olduğunu sanmıyorum?

Altium için alternatif var. Cadence'i bilmiyorum, kullanmadım hiç Arduino için de bölümdeki hocamız ağırlıklı olarak Linux kullanıyor. Kendim Arduino ile Linux'ta detaylı bir proje yapmadım henüz. O yüzden net bir yorum yapamıyorum. Elektrik elektronik bölümündeki bir arkadaşım robotuna yardım ettim yakın zamanda, bir sıkıntı yaşamadık. Yani Linux bence daha dev friendly bir platform.

Oyun motorları için de; Unreal Engine Linux'ta var. Baktım Unity'de var. Godot zaten var Linux'ta.
 

Hocam söylediğiniz varsayımlar doğru ama kişinin bu durumlara çözüm üretebilmesi için ekstra bir yük altına girmesi lazım.

Tek tek Google yapıp araması lazım. Daha hızlı alanlar arasında kayım yapabilmeye ihtiyacı olan birisi için üstelik beginner seviyesindeyse Windows tek seçenek benim gözümde. Özellikle Junior birisi için bu flexibility çok büyük ihtiyaç.

Kod yazarken zaten can çekişiyor. Birde IDE'den düzgün output alabilmek için (tamamen sallıyorum şu an) Reddit'de 30 tane sub'da tek tek post okumasın.

Zaten Senior,alanını belirlemiş ve uzmanlaşmış bir insana bunlar çok da problem değil.

Bahsetmek istediğim şey adam zaten zorlu bir yola giriyor. Hiç ihtiyacı olmayacaksa kendini Linux'un yükünün altına sokmasın. Linux'un da kendi içinde bir sürü artısı var. Terminal'deki özgünlüğü olsun,kaynak yönetimi konusunda güzelliği olsun,sadeliği olsun.

Benim biraz CyberSecurity toolarıyla geçmişim var. Daha geçen TL-WN722N bir dongle var. Bu dongle'ı bağlayabilmek için 50 sayfa sub okudum. O belki benim yeteneksizliğimdir ona da yorum yapamayacağım. Sonuçta bende Senior birisi değilim. Sizin gibi insanlardan öğrenecek çok şey var.

Benim anlatmak istediğim zaten öğrenme sürecinde olan birisi işleri kendi için zorlaştırmasın. Arayan her türlü bulur ve mutlaka bir çözüm üretir. Destek olmasa Wine var en temelinde.
 
Son düzenleme:
Anladım hocam sağ olun ve ingilizceye gelince seviyem ne bilmiyorum fakat pek iyi olduğunu düşünmüyorum. İngilizce geliştirmek için belirli önerileriniz var mı acaba?

Udemy'de çok güzel kurslar var bakmalısın.
 
Benim anlatmak istediğim zaten öğrenme sürecinde olan birisi işleri kendi için zorlaştırmasın. Arayan her türlü bulur ve mutlaka bir çözüm üretir. Destek olmasa Wine var en temelinde.
Başlangıç seviyesinde Linux'ta da kurulum yapmak o kadar zor değil? Bilmiyorum nasıl bir tecrüben oldu ama C++ için bile iki eklenti kurup başlayabiliyorsun. Compiler kurmak şu kadar zor; sudo dnf/apt install gcc. Bitti. C++ ile öğrenmeye başlamaya hazır artık. Öğrenme seviyesindeki birinin bahsettiğin toollara ihtiyacı yok zaten en başında. Windows'u terk etsin, Linux'a geçsin demiyorum. Fakat Linux'u olduğundan daha karmaşık anlatıyorsun.
 
Linux karmaşık zaten, aşırı basit bir işletim sistemi değil ki. Zor da değil ama konu Linux değil. Konuyu açan kişi işletim sistemi değil yazılım sormuş. İngilizcesini geliştirip programlama ve veri yapılarını öğrenip bol bol leetcode çözsün yeterli. İyi bir Üniversite de okursa ve öğrencilik yıllarını da verimli geçirirse yeterli. Programlama ve veri yapılarından kastım direkt CS50 kursunu izleyebilir İngilizce öğrendikten sonra. Yazılımda Linux desteği fazla yeterli değil, siber güvenlik alanı ile uğraşamayacaksa Linux ile uğraşmasına gerek yok, en basiti Windows tıkla çalıştır. İleride artık Mac mi kullanır Linux mu yoksa Windows mu kendisi seçer. Yine de seçeceği işletim sisteminin ben elzem olduğunu düşünmüyorum boşa tartışıyorsunuz bu konu içerisinde, ayrı bir konu açarsanız daha teknik olarak konuşulabilir, sektörde üç işletim sistemini de kullanan var sonuçta.
 
Son düzenleme:

Ustte ODTU bilg. muhendisligi ders programi var.
3. sene algoritma dersine giris yapiliyor, ilk sene 2 tane oryantasyon dersi var.

Udemy de surda burda gordugunuz gibi Python ile 3 saatte bilmemne gelistirme, C# i bu derste bitiriyoruz arkadaslar tadinda sacmaliklar yok, cunku bunlar zaten konsepti bilen icin cocuk oyuncagi seyler.

O yuzden hazirlanacaksaniz bu akademik egitime derslerinize calisin, daha iyi mat. ve Ingilizce ogrenin.

Ucundan bucagindan programlama ogrenmeniz de hevesinizi taze tutar, fakat haril haril Python calismanizin eksik temelle sizi iyi bir gelecege hazirladigi sanrisina da kapilmayin. Lise ogrencisinin 40 saatte ogrendigi seyi iyi bir muhendis yarim saatte ogrenir. Cunku temeli var ve ogrenmeyi ogrenmis.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…