Yazılıma nereden başlanmalı?

egeokh4n

Hectopat
Yıllardır yazılımcı olmak istiyorum ve artık kendimi birşeylere başlamak için hazır hissediyorum.
Yazılım işini severek yapacağım ve zaten bu iş beni mutlu ediyor.
Öncelikle geçen yıl Python dersleri almıştım YouTube üzerinden ve bu yıl BTK akademi üzerinden de almayı planlıyorum.
Başlamak için en uygun dil nedir? Ben Python ve HTML arasında kaldım.
Web tasarımlayıp kısa süre içinde para da kazanabilirim ve bu benim yazılıma olan ilgimi arttırır veya Python'dan başlayıp ileride hem staj hem iş imkanında daha önde olayım.
Bu işten para kazanabilir miyim? Daha 16 yaşındayım. Önerdiğiniz programlama dili varsa yazarsanız sevinirim.
Kısaca sorum şu:
Yazılıma nereden başlamalıyım? (Sadece programlama dili olarak anlamayınız. Neler yaparak bu mesleği severim. Nasıl profesyonelleşirim? Gibi şeyleri de cevaplarsanız sevinirim.)

Ben biraz araştırdım forumda, Pythoon çok kolaymış gereksiz dediler ben de BTK Akademi'den C# ile başladım.

Python her ne kadar basit olsa bile hala yapamayanlar var ki komutları pekiştirmek açısından çok yararlı bence kendini geliştirmede epey iyi bir uygulama.

Bu sorulardan haftada en az 1-2 kere soruluyor. Keşke en başta onlara göz atsaydınız. Neyse madem sordunuz cevaplayalım. Öncelikle HTML bir programlama dili değil. Ayrıca nereden başlayacağınız da önemli değil. Ben en başta Python'dan başlayıp temeli ve algoritma mantığını kolay öğrenmek istiyorum diyorsanız Python'u seçin. Lakin C++'dan başlamak istiyorum diyorsanız ondan da başlayabilirsiniz. Bu da sizin hangi alanlarda çalışmak istediğinizle alakalı. Sizin kararlarınızı biz vermemeliyiz. Kendiniz için en doğru olanını seçin ve bu işe başlayın. 2 gün sonra da farklı bir dile atlamayın. Herhangi bir dili öğrendikten sonra pişman olmazsınız.

Ben biraz araştırdım forumda, Pythoon çok kolaymış gereksiz dediler ben de BTK Akademi'den C# ile başladım.

Kime göre, neye göre? Şu anda sektörde ki çoğu yazılımcı Python'u biliyor. Öğrendiğiniz çoğu şey size faydasıyla geri dönecektir. O yüzden kafanıza takmayın ve herhangi bir dil ile başlayın.

Youtube üzerinde Bilgisayar Kavramları kanalını takip etmeni öneririm. Çok açıklayıcı ve yol gösterici videoları var. Derslere odaklanman önemli, elinde İTÜ diploman olursa bir de üstüne sadece teorik değil uygulamaya dökülebilecek bilgi ile Türkiye için iş bulamama gibi durumun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…