Yazılıma nereden ve nasıl başlanmalı?

SweetTyw

Yoctopat
Merhaba arkadaşlar, ben yazılım öğrenmek istiyorum. Birçok araştırma yaptım birçok yerde Python'la başlanmalı diyor. Başka konulara da baktım ama birtakım eksiklikler var olduğunu düşünüyorum. Benim yaşım küçük bu işlerin zor, emek ve sabır istediğini biliyorum. Büyüdüğümde büyük bir şirket açmak istiyorum. Bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Algoritma öğrenerek. Daha sonrasında ise Python gibi kolay bir dil öğrenip gelişebilir sonrasında C# gibi diller öğrenirsiniz.

Python ile başlamaka daha sağlıklı çünkü bir işe en kolaydan başlamak en baştan başlamak gibidir

Öncelikle merhaba dostum! Şimdi şöyle bir şey var. Hangi yazılım dilinde kendini geliştirmek istiyorsun? Ne tasarlamak, yapmak istiyorsun? Front-End, Back-End, JavaScript mi öğrenmek istiyorsun yoksa oyun mu geliştirmek istiyorsun? Birçok dalı var. Ne üzerinden gitmeyi düşünüyorsan yazarsan yardımcı oluruz.

Algoritma öğrenerek. Daha sonrasında ise Python gibi kolay bir dil öğrenip gelişebilir sonrasında C# gibi diller öğrenirsiniz.

Az önce bir tane konuda gördüm C++ la başlayın gibi.

Backend düşünüyorum.

Backend düşünüyorum.

Anlıyorum seni. Gerek Udemy üzerinden, gerek ücretsiz kaynaklardan (BTK Akademi, YouTube vb.) Araştırıp öğrenmeye başlayabilirsin. Bu yazılım işlerinde İngilizce çok önemlidir. İngilizce kaynaklar okumaya çalış. Mutlaka ama mutlaka dil fark etmeksizin (Türkçe, İngilizce) makale oku. İngilizce'nin geliştiğini fark edeceksin zamanla. Kolay gelsin küçük dostum!

Başta botlar yaparak onları satmak istiyorum daha sonradan yeni şeyler yapmayı öğrenip onları da satışa sunup kendime gelir elde etmek istiyorum ve bunun içinde buyuk ihtimalle Python veya C-C# gerekiyor.

Kazandığım gelirlede ekip toplamak istiyorum.

Birkaçtane kurs alıp bakmıştım. En guzelide

(100+ Saat) Aranan Programcı Olma Kamp Kursu

Dosya Ekleri

• Screenshot 2022-12-18 222614.png
    744,1 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:

Backend düşünüyorum.

Kısa bir uyarıdan sonra geri geldim .
Eğer C++ ile başlarsan sıkılır bırakırsın çünkü c++ zor bir dildir. Bot derken Discord bot ise Discord bot ile gelişemezsin.

Önerirmisiniz hocam almayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…