Yazılıma sıfırdan başlamak

karagozyigitcan

Hectopat
Yazılıma sıfırdan başlamak istiyorum lakin ne yapacağıma dair hiçbir fikrim yok, kafamda istediğim bir bölüm var siber güvenlik. Siber güvenlik mensubu olmak için ne yapmam gerekiyor? Hangi dile veya dillere vakıf olmam gerekiyor? Ve okul okumadan siber güvenlik alanında yol kat edebilir miyim? ( konuyu açmışken asla insanların verilerine erişmek, insanlara saldırı yapmak, sızmak temel amacım değil (kötü manaada) sadece diğer bütün bölümlere baktığımda dev, backend dev (doğru mu yazdım bilmiyorum) web geliştiricisi, uygulama geliştiricisi... Gibi birçok bölüme göz gezdirdiğimde beni en çok çeken bu bölüm oldu) yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba, siber güvenlik üzerine bir kariyer yazılım geliştiriciliğine göre daha zor. İnternetten programlama dili öğrenip şak diye olunan bir şey değil. Farklı işletim sistemlerine, sistem yönetimine, network yönetimine vs. baya hakim olmak gerekiyor, buna ilaveten internet üzerinden kişi kendini geliştirip mesela mobil uygulama, oyun, web sitesi geliştirebilecek düzeyde yazılım öğrenip alaylı yazılımcı olabilirken firmalar siber güvenliklerini alaylı siber güvenlik uzmanlarına bırakmayı pek istemezler, çok uzun yıllar çabalaman ve şansının rast gitmesi lazım diyeyim bu kariyer için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video işinize yarayabilir. İzlemenizi öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…