Yazılıma sıfırdan başlayan birine ne önerirsiniz?

Evet uzaktan da zor görünüyor cidden Şu an 16 yaşındayım gelecekte yazılıma ilgim olduğu için o bölüme yürümeyi amaçlıyorum. Yavaş yavaş da olsa bir şeyleri yapmayı istiyorum. Teşekkürler.

Rica ederim. Dediğim gibi robotik kodlama öğrenirsen sana çok kolay gelecektir. Neredeyse aynı çünkü

Html - css - Javascript öğren.
Javascript dili ile çoğu işini halledersin.
Frontend, backend, mobile, desktop vs.

Hocam yukarıdaki yorumları gördüm de gerçekten çok yanlış yorumlar yapılmış. Bende yaklaşık 4-5 aydır öğreniyorum. Sana ilk olarak şunu diyeceğim, alanını seç. Zaten web diyorsun. HTML ve CSS öğrenmek zorundasın. Sonrasında ise JavaScript bakman gerekiyor. Sadece dersleri izleyerek öğrenemezsin, aynı anda kodlamakta zorundasın. Her gün en az 1 proje yapmaya çalış. YouTube'dan aç HTML and CSS Basic project diye yaz ve adamla beraber yap. GitHub hesabı aç ve projelerini oraya yükle, pages kısmından ise paylaşabilirsin siteni araştır bunu. VS Code kullanmanı öneririm, YouTube'dan VS Code Front-End için eklentiler diye arat onları öğren. YouTube'da beta diye biri var beta yazılım dersen çıkar onun Discord sunucusuna gir ve videolarını izlemeni öneririm. Yine başka sorun olursa yaz yardımcı olurum. Ama web için Python veya Java öğrenmek saçmalıktan ibaret.

Web sitesi dediğiniz yapının temelini HTML ve CSS oluşturur. Bu diller tek başlarına çok yalın kaldıkları için yanlarına JS gibi diller eklenir, ondan sonra da frameworkler girer için işine.

Bunun backend kısmı, veri kısmı derken iş uzar da gider. Başlangıç için programlama dili olmayan HTML ve CSS'den başlamak daha rahat olacaktır. Bunlarla bol pratik yapmanız gerekli.

Dediğim gibi robotik kodlama öğrenirsen sana çok kolay gelecektir. Neredeyse aynı çünkü.
Maalesef dediğiniz şey gerçeği yansıtmıyor. "Robotik kodlama" diye bahsettiğiniz alanda kullanılan yapılarla web alanındaki yapılar çok benzemezler. Sadece iki tarafta da programlama dilleri kullanıldığı için yazılan syntaxlar benzer gelmiş olabilir. Onun dışında "neredeyse aynı" denilebilecek bir benzerlik mevcut değil.

Evet izleyip pratik yaparak html öğrenmeye başlamıştım az az ama yine buradan başka diller üzerine bilgiler almak istedim. Önerileriniz için sağ olun bakacağım.

Ama web için Python veya Java öğrenmek saçmalıktan ibaret.

Java JSP
Spring framework / boot

Nasıl saçmalıktan ibaret acaba?
Özellikle Java Spring web servislerinde sıklıkla kullanılan bir teknoloji. Umarım web diyince aklınıza sadece Html css js gelmiyordur.

Bende biliyorum emin ol. Ama JavaScript varken bunların yüzüne bile bakmaz insan. Django öğrenmesi için öncelikle python öğrenmesi gerekiyor, ona ve django'ya ayıracağı zamanı react'e ayırsa çok iyi bir front-end developer olur emin ol.

Python ile proje yaparak başlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…