Yazılıma sıfırdan nasıl başlanır?

Redmihizm

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bu yaz yazılım öğrenmeye başlamak istiyorum.
En basit hangi programlar ile başlanabilir ve öğrenmek için hangi kaynaklar izlenebilir?
İlgilenen kişiler yardımcı olursa çok sevinirim.

1. İngilizce bil.
2. Soru sorup cevap beklemek en son secenek olmalı, araştırma yap. (2023 yılında biriken internet arşivi sağolsun soru sormaya gerek kalmamalı, sen basit bir soru için konu acmışsın, yazılımci ruhu kazan)

Basit bir soru sormuş bir dövmediğiniz kalmış. Java ile başlayıp temelini alabilirsin sonrasında web, uygulama ya da her neye yönelmek istiyorsan bir alan seçip Udemy'den ücretli kurslar alabilirsin indirim zamanlarında.

Hocam başlangıç için bence Java iyi bir tercih değil ben Python ile başladım. Java ile başlamaya çalıştım fakat çok zor geldi bana.

2. soru sorup cevap beklemek en son secenek olmalı, araştırma yap. (2023 yılında biriken internet arşivi sağ olsun soru sormaya gerek kalmamalı, sen basit bir soru için konu acmışsın, yazılımci ruhu kazan)
Kesinlikle katılıyorum.

Diğer konuları incelemeniz için öneri de bulunduk mesajımız silinmiş olayak bak.

En basit hangi programlar ile başlanabilir ve öğrenmek için hangi kaynaklar izlenebilir?
Arkadaşın da bahsettiği gibi ingilizce bilmek size fayda sağlayacaktır. Başta olsa da/olmasa da ile ileride oldukça yararını göreceksiniz.

Bunun dışında direkt olarak bir dil ile başlamak yerine algoritma mantığını/nasıl işlediğine dair bilgiler ile başlayabilirsin.

En önemlisi ise kendinize bir alan seçmektir. (Web Programlama, Yapay Zeka vb.) bunun için lütfen interneti kullanın.

Kaynak isteğinizi ise kendinize bir alan seçtikten, dil seçtikten sonra istemeniz daha doğru olur. (Tonlarca dil ve kaynak atılırsa karışıklık olabilir.)

Araştırmacı bir tip olmadıktan sonra herhangi bir şey öğrenmen mümkün değil dostum.

BTK Akademi'ye bakabilirsin, çok güzel ve kapsamlı kursları var. Tavsiyem Python ile başlaman, kullanması çok rahat olduğundan başlangıç için güzel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…