gelecekte bana bir fırsat sunma ihtimali olduğunu düşündüğüm için yazılım hobi amaçlı öğrenmeye karar verdim
Belki is cikar kafasiyla ogrenmek, hobi amacli ogrenmek demek degil.
Hobide amac eglenmektir.
Profesyonel olarak yapacaksak eglenmek amac degildir. Cogu profesyonel donem donem hic de zevk almadigi projelerde calismak durumunda kalir.
O yuzden temelde bu ayrimi iyi anlayip hedefi ona gore belirlemek gerek.
Yeni baslayan birisi ustte yaptigim hobi tanimiyla basliyorsa; nasil bir sonuc elde etmek istiyorsa ( web, mobil vs ) direkt onunla alakali bir video egitim serisi izleyip gorduklerini tekrarlayarak cat pat yapabilir.
Eger profesyonel olmak niyetindeysen hangi dilde basladigin fark etmeksizin algoritma, veri yapilari, bilgisayar mimarisi, isletim sistemleri, network programlama gibi alanlarda temel atarak baslamalisin. Bu alanda egitimin yoksa alayli olacaksin, onun da isi zor ipini koparanin bilgisayar okumaya calistigi 2024.5 senesinde.
Son olarak verecegim tavsiye de, tavsiye alacagin insani duzgun secmen. Hayatinda hic ciddi bir projede yer almamis; programlamanin "P" 'sini gorunce onu Python'in "P" si zanneden liseliler tarafindan yanlis yonlendirilmemeye calis. Yazilim gelistirme pratigini programlama diline indirgeyen kisi hicbir sey bilmiyor, haberin olsun.