Yazılımcı için donanım tavsiyesi ?

Sizce 4.500 TL'ye Macbook Pro 15" Retina mı almalıyım, PC mi toplamalıyım ?

• Macbook Pro 2014 Retina 15"

Oy: 1 9,1%
  • PC

Oy: 10 90,9%

• Oy verenlerin toplamı
    11

cleancoder

Megapat
Merhabalar

Sitenizde ki sistem tavsiyeleri kısmını inceledim, gayet güzel hazırlanmış ama bir çok meslek grubuna göre cihaz önerileri hazırlanmışken, yazılım geliştiricileri, bilgisayar mühendisleri için bir konfigürasyon yok. Aslında bu grup çeşitli alanlarda çalıştığı için siz de haklısınız.

Ben ciddi bir yol ayrımındayım. Yardımcı olmanızı rica ediyorum. Benim işim kod yazmak. Java geliştiricisiyim. Sürekli sanal makine kullanıyorum, Linux çalıştırıyorum.

Benim için önemli olan 2 ana faktör var. CPU ve RAM. Bazen Linux çekirdeği gibi işlemciyi çok yoran büyük kodlar derliyorum. Seneye C++ ile NVIDIA CUDA platformunda GPU programlama dersimiz var ama ekran kartı şuan için gereksiz, çünkü oyun oynamıyorum. İşimde GPU'ya endeksli değil.

Ben i7 serisinden Extreme işlemciler hariç üst seviye bir işlemci, 16 veya 32 GB RAM, sağlam ve yenilikçi bir anakart, mümkünse küçük bir kasa, 240gb bir ssd ve 23" bir monitör istiyorum(ASUS olabilir).

Ama bunların modellerine kendim karar veremiyorum. Sistem konusunda yardımcı olur musunuz ? Örneğin i7'nin şu modeli, soğutucu şu, kasa şu diye.
Bu arada kesinlikle AMD istemiyorum Linux ile çalıştığım için, AMD'nin Linux'a yazdığı iğrenç driverları kullanmak istemiyorum. Anakart Linux uyumlu olmalı. UEFI falan olmazsa iyi olur.

Bütçem 4.000 TL, max. 4.500 TL. Aslında bu paraya Macbook Pro Retina 2014 15" geliyor(indirimim var). O da i7, 16 GB RAM, 256 SSD ciddi ciddi Mac almayı da düşünüyorum bu konuda da kararsızım. Eğer kendi toplayacağım PC, Macbook'dan üstün olmayacaksa Mac alırım kafam rahat eder daha iyi.

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video karar vermene yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı