Yazılımcı olmak için hangi dilden başlanmalı?

Made In Turkey

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Yazılım işlerine girişmek istiyorum. Şu aralar derslerimden de boş zamanım var. Python, C++, C#, Java gibi dilleri öğrenmek istiyorum. Bu yüzden birkaç sorum var.

1-) ilk hangi dilden başlamalıyım?
2-) yazılım dillerinden önce algoritma mı öğrenmeliyim?
3-) sistemim yazılımcı olmak için yeter mi?
4-) yazılım için mükemmel bir matematik gerekir mi?
5-) yazılım için mükemmel bir İngilizce gerekir mi?
6-) kitaplar ile yazılım öğrenebilir miyim?
7-) Udemy güvenilir mi?

Sorularım bunlar teşekkürler.

Benim kodlama ve yazılım deneyimlerime göre mükemmel bir matematiğe gerek yok, İngilizceye gelirsek bilseniz işiniz kolaylaşır ama bilmeyip de kod yazabilirsiniz. Udemy güvenilir bir platform güzel bir eğitmen bulursanız bir şeyler öğrenilebilir.

Ben ilk zamanlarda scratch diye bir program kullanıyordum kolay bir programlama platformu oradan başlayabilirsiniz. Ondan sonra App inventor kullandım. Şimdi de Unreal Engine ve Unity öğreniyorum gerçekten yararını gördüm. Scratch ve App inventor un.

Python veya C/C++ ile başlayabilirsiniz. Udemy'den de alınabilir ama youtubeda da baya öğretici video çeken kanallar var.

Hocam çok cevap geleceğini sanmıyorum. Forum bu sorudan bıktı gibi bir şey. Diğer kullanıcıların açtığı konulardan yardım alabilirsin. Sistem soruna cevap bulamayabilirsin ama.

1: Hangi alanlarda kendini geliştirceğini bilmelisin ilk olarak bu, YouTube da birçok video var bu konu hakkında.

2: Algoritma yazılım dilinden sonra öğrenilir, öğrenilmesi zordur eğer ilk olarak öğrenirsen sıkıntı yaşarsın.

3: Görüldüğü üzere işlemcin ve RAM'in yetersiz gibi duruyor ama oyun yapmak istemiyorsan giriş seviyesi için seni idare eder.

4: Yazılım için neredeyse her dilde sayısal zeka kullanılıyor ama bir mühendis kadar matematik bilmene gerek yok.

5: Yazılım için süper bir ingilizceye gerek yok amabilirsin sana +1 puan katar çünkü bütün programlama dilleri İngilizce dilinde oluduğu için ve makaleler genelde İngilizce olduğu için öğrenmende fayda var.

6: Kitaplardan tabii ki de yazılım öğrenebilirsin ama temelde yatan bol bol kod yazıp kendini geliştirme lazım kitaplar sadece teorik bilgi verir pratik çalışmayı sen kendin yapacaksın.

7: Udemy ben kullanmadım o konu hakkında çok bilgim yok ama kullanan arkadaşlarım memnun. Udemy yerine BTK akademiyi kullanabilirsin.

Başarılar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…