Yazılımcı olmak için nereden başlamalıyım?

Temel olarak algoritma bilgisi edinmen şart. Bu ise basit diller kullanarak edinilir. Sintaksı yani yazım dili kolay diller belirlemen lazım. Python bu konuda işine yarayacaktır. Eğer algoritma temellerini oluşturmadan doğrudan proje geliştirmeye kalkarsan ileride problemler yaşayabilirsin. Öncelikle programlama mantığını kavramaya bak. Bir de 12. sınıfta olduğundan ötürü bilgisayar, yazılım ya da programcılık bölümlerine yerleşmeye bak. Üniversite seni yazılımcı yapmaz ama istekli ve gayretli olduğun takdirde çok işine yarayacaktır.

Şuan İngilizce Kursuna Gidiyorum A2 ye geçtim Allah izin verirse C2 ye kadar gideceğim yazdıklarınızı dikkate alacağım vaktinizi ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim
C# ile başlamanı tavsiye etmem. Karmaşık gelebilir. Mantığı C++ öğrenirsen daha faydalı olacaktır. Yapay zeka alanında ilerlemek istiyorsan C++'ın faydasını görürsün.
zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim udemy üstünden 2 adet C++ dersi aldım ama herkes C# öneriyor araştırıp hangisini daha kolay anlayabileceğimi deneyeceğim
zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim bol bol araştırıp daha fazla bilgi edinmeye çalışacağım başlangıç için C# deneyeceğim.
Ben C# ile başlamıştım zorluk çekmedim.
zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim herkes başlangıç için C# önerdi biraz program hakkında bilgi edinip udemy üstünden derslerini izleyeceğim teşekkür ederim.
Üniversitede bu bölümü kazanarak başlayabilirsin.
çoğu kişi üniversite bir şey katmaz sen kendin bilgiyi edinirsin diyor ama gene zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
masaüstü oyun yada program geliştirmek var aklımda çoğu kişi Udemyi önerdi teşekkür ederim zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için. udemy den video izleyip C# ile başlayacağım
üniversiteyi yurt dışında okumayı düşünüyorum ama oraya da 0 bilgi ile gitmek istemiyorum Udemyi önerdi herkes biraz kendimi geliştirip öyle gitmek istiyorum üniversiteye

Son düzenleme:
ilk başta Visual Studio'ya ihtiyacın var ve hızlı klavye kullanmana ihtiyaç var youtube'de dersleri var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…