Yazılımcı olmak isteyen birisi meslek lisesine geçmeli mi?

turan000

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.
9. sınıftan 10. sınıfa geçiyorum, 9. sınıfta Anadolu da okudum. 1. dönem 82, 2. dönem 76 ortalama yaptım.
Yazılımcı olmak istiyorum.
Sizce Anadolu da ders çalışıp üniversiteden mi yazılımcı olayım, yoksa meslege geçip mi?

Ben olsam üniversiteyi seçerdim.

Kendim de aynı şey hakkında düşündüm, fakat Anadolu'dan üniversite çok daha mantıklı ve iyi bir seçim olabilir.
Meslek lisesinde bölüm seçtiğiniz zaman her dersten normal şekilde görmüyor ve ağırlıklı şekilde bazı dersleri alıyorsunuz.
Genellikle elektronik, mekatronik üzerine çalışılıyor. Fakat tercih size kalmış. Bence meslek geçerseniz üniversite okumazsanız pişman olursunuz.

Üniversite kesinlikle. 10-15 yıl sonra keşke üniversite okusaydım yanımdaki eleman üniversite okumuş şu kadar maaş alıyor diye net pişman olursun.

Aynı şirkette sen daha çok yorulursun lise mezunu olarak daha az para alırsın üniversite okuyan daha az yorulur daha çok para kazanır. Çünkü teknik bilgisi var. Tabii bu mühendislik mimarlık gibi alanlarda geçerli. Yazılımda da durumun değişeceğini sanmıyorum.

Kesinlikle öyle. Matematik dersi programcılık için çok önemli özellikle 3d programcılık gibi şeyler için. Animasyon bölümü de matematik istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…