Yazılımcı olmak isteyen birisi nereden başlamalı?

APES

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Hangi liselerde okursam, bu mesleği seçebilirim? Maaşı şu anlık ne kadar? İş imkanları var mı? Home Office çalışmak istiyorum, çalışabilir miyim? İngilizcem ve matematiğim kötü. Yazılımmı yoksa bilgisayar mühendisliğimi okumalıyım? Çok fazla sorum var ancak soracak ve cevaplayacak kimsem yok. Beni aydınlatın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncellikle kesinlikle İngilizceyi öğrenmen gerekiyor ve algoritma örneklerine bakarak algoritmayı öğrenmeye çalış.

Hocam Türkçe kaynak olarak BTK akademide programlama ve algoritma diye bir ders var 19 saatlik oradan başlayabilirsiniz orada size gereken İngilizce terimlerinde öğretildigini biliyorum.

Hangi liselerde okursam, bu mesleği seçebilirim?
Mantıken, endüstri meslek lisesinde bilgisayar bölümü olabilir. Ama mühendislik olduğu için Fen lisesi veya alternatif Anadolu liseleri olabilir.
Maaşı şu anlık ne kadar?
Kamuda 50 civarı idi sanırım. Tecrübene göre 1-5 kat arasında alıyorsun. Özelde çok karmaşık. Sürünende var, sefa sürende.
İş imkanları var mı?
Tecrübeye ve alana göre imkanlar değişiyor. Aday mühendis, junior kısmında rakibin çok fazla. Sonra herkes spesifik bir alanda kendini geliştirince mid ve üstünde iken (3-5+ yıllık) orada biraz daha rahat oluyor.
Home Office çalışmak istiyorum, çalışabilir miyim?
Çalışırsın tabiki. Biz hibrit takılıyoruz. Full uzaktan çalışan arkadaşlarım da var, full ofiste çalışanlar var. Gece uykusundan uyanıp hata giderende var.
İngilizcem ve matematiğim kötü.
Geliştirme çaban olmayacaksa, bu meslek senlik değil.
Yazılımmı yoksa bilgisayar mühendisliğimi okumalıyım?
Farketmez. Bilgisayarda, donanım + teknik teori bilgileri çokken, yazılım müh. yönetim kısmı fazla. Bilgisayar alıp temelinden öğrenmek daha mantıklı bence.

Aydınlatmışımdır umarım.

Öncelikle "üniversitede / lisede hangi bölümü okumalıyım" sorularından kurtulmakla başlayın çünkü yazılım öğrenmenin ve bu alanda iş yapmanın okumakla hiçbir ilgisi yok. Gerek kendi tecrübelerime gerekse çevremdekilerin tecrübelerine dayanarak üniversite ile ilgili söyleyebileceğim tek şey "eğer kendini geliştiren ve bilgisini, tecrübesini paylaşan insanlara denk gelebilirseniz" üniversite iyidir. Yoksa pek bir anlamı yok.

İngilizceyi çok iyi derecede bilmek bana kalırsa şart değil fakat çok katkısı olur. Orta seviye İngilizce bilgisiyle yazılımda rahatça kendinizi geliştirebilirsiniz. İngilizce bilmenin olayı döküman ve çeşitli kaynakları araştırabilmektir. Tabi kod yazarken de çokça işinize yarar.

Matematiği çok iyi bilmek "belli bir noktaya kadar" şart değil. Yapacağınız işe göre değişir. Matematik bilginizin iyi olması size yazılımda artı sağlar.

Maaş konusuna gelirsek internette araştırarak birçok alanda ortalama ne kadar maaş kazanıldığını öğrenebilirsiniz. İşini iyi yapan iyi kazanır bunu bilmeniz yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…