Yazılımcı olmak mantıklı mı?

Yazılım Mühendisi olacağım diyen herkes olamıyor maalesef.Çoğu için hayalden ibaret.Ayrıca okuduğun üniversite,kendini ne kadar geliştirdiğin ile herkesin önüne geçebiliyorsun.Bence ayrıca Yapay Zeka Mühendisliğine de yönelinebilir.Veya Makine Mühendisliği’ne ilgisi varsa yönelebilir.Makineler her zaman var olacak çünkü.

Herkes Facebook filmindeki gibi patlıyacaklar sanıyorlar. O zamanlar adam üniversite sayfasını hacklemiş, halbuki o zamanlar hack dediği şey metin sayfası düzenlemekti.

Hocam şu an çoğu şirket hangi üniversitede bitirdiğine değil kendini geliştirmesine ve katkı sağladığı projelere bakar tabii ki ODTÜ veya İTÜ sana prestij kazandırır fakat iş bulma kısmında üniversitenin o kadar büyük katkısı yok

Dediğim gibi artık deneyim, bilgi birikimi ve yetenek daha ön planda.

Sorumu okudunuz mu ?
Evet okudum ben bu sene Bilkent üniversitesi bilgisayar mühendisliğine başlayacağım bunun artısı nedir? Kaliteli eğitim,staj imkanı, üniversite prestiji. Yani gidip dandik bir üniversiteden mezun olursan şirket yüzüne bakmaz kendini aşırı geliştirmen lazım. Bilgisayar oynamayı sevdiği için bilgisayar ve yazılım yazan bir sürü çoluk çocuk var. Eğer kendini gelişttirmeye söz verirsen elbette yonelmelisin.

Sorumu okudunuz mu ?
Şayet yazılım okuyacaksan not ortalamasını bir kenara bırakıp kendi kendini geliştirmen gerekiyor. Üniversite arkadaşlarının %90'ı sadece derslere önem verecek. Sen farkını bu şekilde ortaya koyacaksın.

Ben üniversitede kendi mobil uygulamasını yazmış ve Play Store's koymuş tek kişiydim. Ayrıyeten web projelerim de vardı. Bölüm genelinde bana hacker diyorlardı. Rakiplerin bunlar gibi olacak. Ha ben iş bulabildim mi? Hayır hâlâ işsizim.

Teknoloji gelişiyor, mantıklı. Ama sırf mantıklı diye yazılımcı olmayı düşünmek mantıksız. Bu iş kolay bir şey değil. Konsola Merhaba, dünya! yazdırmaktan ibaret değil. Bir yazılımcı olarak söylüyorum.

Basit gibi görünen bir network işlemi için 2 gün uğraştım. Sadece bir görseli göstermek için... Resmin URL'sini alıp koda yerleştirmekten bahsetmiyorum. Tabii bu işi nihayet bugün bitirdim ama psikolojik olarak da çöktüm. Yani bu işin en zor taraflarından birisi de mental. Meslekte kendinizi geliştirmek de devamlılık isteyen bir şey.

Yazılımı seviyorsan mantıklı. Parası için katlanılacak çile değil. Ticaret ile fazlasını kazanırsın.

Ayrıca yazılıma para için başlayan çoğu kişi de zaten bırakır, zor çünkü.

Doğru söylüyorsun. Cidden kolay değil. Kendi kernel’imi yazmaya çalışıyorum. Bir şeyi doğru yapana kadar kanser oldum PC başında… Tabi bu durumdan şikayetçi değilim kanser olurken gayet eğleniyorum ve yeni şeyler öğrenmek hoşuma gidiyor .

Para icin meslek secenler basarili olamayacaklar.
O meslegi seven ve becerileri o alana yatkin olanlar basarili olurlar.

Cok insanin secmesi hocalara, internette yarim yamalak bilgiyle kurs verenlere, ucuz junior kovalayan isverenlere ve yetersiz developerlarin eline yuzune bulastirdigi projeleri toparlayan senior'lara yarayacak.

Futbol bu duruma ornek olabilir. Nufusunun kalabalik olmasi milli takiminin iyi olacagini gostermez. Ya da milli takiminin 11 kisiden fazla olacagini. Toplam is artmayacak, ilk 11'dekiler disindakiler para kazanamayacak.

Ayrica 1 tane akillinin cozebilecegi problemi 10 tane salak bir araya gelip cozemez. Dolayisiyla sirketler 1 tane yetkin insan yerine 3 tane vasat almaya da yanasmayacaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…