Yazılımcıların C++'dan Python'a geçmesi doğru mu?

362045

Hectopat
Sizce yazılımcıların C++'dan Python'a geçmesi doğru mu?
C++ gibi Low level ve Python gibi high level programlama dilleri hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? (güvenlik, hız vb. açılardan)

Neden doğru olmasın?

Henüz self-employed değilim ancak çalıştığım 3 firmada edindiğim tecrübelere göre şunu söyleyebilirim. Yazdığın dilin hiiiç ama hiç önemi yok. Syntax değişiyor sadece çoğu zaman.

Tabi ki bir dil tercihim(Rust ) var, ancak daha düşük bir maaş için veya daha mutsuz olacağım pozisyonlarda çok önemli bir kriter olmuyor benim için.

Kaynak sordum, veremedi. Arkadaşları uydurmuş olmalı.

"Yazılımcıların" bir dilden bir dile bağlı kalması diye bir şey olmaz. Problem neyse ona göre dil kullanılır. İşine ne yarıyorsa onu alırsın. Bir vidayı tornavidayla da sıkabilirsin, matkapla da ya da hiç alakası olmayan çatalla da. Sence hangisini kullanmak daha mantıklı?

Programlamada amaç problem çözmektir. Problemi çözmek için dilleri kullanırsın. Kullanacağın dil probleme göre seçilir. Kimi projede C++ daha mantıklıyken kimi projede Python daha mantıklı olur.

"Yazılımcı" dediğin kişinin dile bağımlı kalmaması gerekiyor zaten. Yoksa her dokümantasyon ezberleyen "yazılımcı" olurdu.

C, Assembly gibi düşük seviyeli, donanıma çok yakın dillerde başarı elde etmen için takım ruhu gerekli. Takımdan bir ekip arka planda çalışan ve işletim sistemiyle ya da donanımla haberleşen kısımla uğraşırken diğer ekip ise kullanıcının etkileşime geçeceği kısmı tasarlar ve işler böyle hallolur.

Fakat Python, JavaScript gibi yüksek seviyeli dillerde kişisel başarı daha hızlı ön plana çıkar, tek kişinin uğraşması daha kolay olur aynı proje üzerinde. Kodu daha hızlı "deploy" edebilirsin böylece. Modern masaüstü uygulamalarında Electron gibi JS framework'lerinin kullanılma sebebi de bu.

Amacina gore. Duzgun bir C programcisi zaten dedigin guvenligini (bellek guvenligi dedin varsayiyorum) kendi ayarlayabilecek kapasiteye sahip olur.

Ayrica dedigin yanlis. Her dilin kullanim amaci var. High level diller low level dillere gore daha az performansli olsa da bir program yapmak high level dillerde daha kolay olup, daha az zaman gerektiriyor. Bu da zamandan tasarruf ettiriyor. Vakit=nakit sonucta. High level diller bunun icin var zaten.

Soruna gelirsek hangi dili bildiginin belirli bir sure sonra bir anlami kalmiyor. Ciddiyim bak. Programlama temellerini edindikten sonra digerine gecis yapman sadece syntax ogrenmek oluyor. Yani ilk basladigin dil ya da gecis yapacagin dil cok da onemli degil.

Ayrica teoride Turing makinesine uygun her dil ile her turlu programlama islemini yapabilirsin. Fakat bu pratikte -ozellikle high level diller icin- mumkun olmayabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…