Yazılımcılığa nereden başlanılabilir?

Ben şahsen küçük VBS ve BAT virüsleri yaparak başlamıştım. Sonra robotiğe yöneldim.

Ben ise Node.js ile backend tasarlayarak başlamıştım(HTML, JS saymazsak).
Node.js'e alışınca Python gibi dillere ısınamıyorsun.

Bu çocuk bunu nasıl anlasın hocam

Başlangıçta öğrenilen dilin önemi büyük. Gidip c++ veya c# denerse 2 güne illallah eder bırakır.
C++ ile başlayan çok fazla tanıdığım var. Ben de şahsen C# ile başladım ve bana göre en eğlenceli, en kolay dillerden birisi C# dilidir. Ben Python üzerinde çalışırken ekstra bunalıyorum mesela. Çok bir önemi olduğunu düşünmüyorum başlangıç dilinin.

Bence
Bence bunalır C ile.

Yazılımın bilgisayarın neresinden tutarsan tut en baba kaynaklar en baba çözümler İngilizce gerçekten bir noktaya gelmek istiyorsan önce İngilizce gerekli.

C# ve C++ kadar illallah ettiren bir dil görmedim. Başlanamaz mı? Tabii ki başlanabilir ama başlangıçta biraz kolay dillere yönlenmesi daha iyi olur.

Yazılımın bilgisayarın neresinden tutarsan tut en baba kaynaklar en baba çözümler İngilizce gerçekten bir noktaya gelmek istiyorsan önce İngilizce gerekli.
Doğru, çoğu dökümantasyon ingilizce.

C# ve C++ kadar illallah ettiren bir dil görmedim. Başlanamaz mı? Tabii ki başlanabilir ama başlangıçta biraz kolay dillere yönlenmesi daha iyi olur.

Doğru, çoğu dokümantasyon İngilizce.

Dillerin mantığı bile İngilizce ile daha kolay anlaşılıyor, bence bu işlere başlamak isteyen birisi başta İngilizce olmak üzere yöneleceği alana bağlı olarak kendini bilgi teknonojileri, temel yazılım mimarileri gibi alanlarda geliştirmeli, bilgi sahibi olmalı BTK'nın bunlar ve daha ilerisi için ücretsiz kursları mevcuttu.

Doğru, çoğu dokümantasyon İngilizce.

C ile başladım ve gerçekten çok zorlandım. Ama şöyle bir faydası oldu artık diğer diller o kadar da karmaşık gelmiyor bana. Yine de 15 yaşında biri için Python daha mantıklı olabilir.

Derslerine calisip kazanabilecegin en iyi muhendislik fakultesini hedefleyerek. En iyi yeri kazanacak kadar vaktin var. Bos yere sacma sapan Python videolari izleyecegine 2 net fazla yapmak cok daha mantikli. Zamani gelince istedigin dili zaten cok kisa surede ogreneceksin.

Ayrica gerekli matematik ve Ingilizce alt yapisi olmadan bu yasta ogrenecegin herhangi bir dilin sana faydasi minimal olacak. Syntax asinaligi kazanacaksin o kadar.

Zaten hangi dille basladiginin onemi yok, A universitesin X diliyle baslarlar programlama dersinde B universitesinde Y.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…