Yazılımcılığa sıfırdan nasıl başlanır?

lkronos

Decapat
Başlıktan da gözüktüğü gibi sıfırdan yazılımcılığa başlayıp ileride yazılımcı olmak istiyorum. Ama bilgim sıfır. Herhangi bir kurs öneriniz var mı, ileride hangi bölüme gitmeliyim? Şimdiden teşekkürler.

matematik + ingilizce -> Formal Bilgisayar Bilimi Egitimi -> Yazilim muhendisligi.

Kursla, videoyla olacak is degil bu.

Yazılımcı olmak için yazılım mühendisi olmak şart değil. Kafa işi bu kafası bu işlere çalışan adam lise mezunu da olsa alır götürür bu işi. Benim arkadaşlarım var lise mezunu olupta büyük yazılım işleri yapan. İllaki okuyacağım diyorsan tabi yazılım mühendisliği düşünebilirsin. Nereye gidersen git hangi okula gidersen git, okul sadece yol gösterir yolda ilerlemek senin işin. Net bilgim olmamakla birlikte internette paralı kurslar varmış onlara bakabilirsin daha net cevaplar gelecektir zaten. Ben zamanında yazılım okuyordum pek sarmadı bıraktım başka bölüme geçtim.

Yaşını tam bilmiyorum fakat daha liseye gitmediysen meslek liselerinin bilişim teknoloji bölümleri var oralarda yazılım eğitimi veriyorlar(Kağıt üzerinde tabi. Bilişim bölümü okuyan biri olarak okulda hiçbir şey öğretmiyorlar ama iyi bir meslek lisesine gidersen öyle olmayabilir ben Bağcılar'da okuduğumdan pek iyi değil kendi kendime öğrendim). Onun dışında Uemy üzerinden kurslar satın alabilirsin. (para verdiğin için devamlılık göstermen için daha muhtemel olacak). Eğer durumun yoksa Youtube'dan da güzel anlatanlar var (bkz. Murat yücedağ. Sana tavsiyem C#ile başlaman daha sonra belki C dilini ardından Java falan öğrenebilirsin. Python da başlangıç için uygundur. Bununla ilgili makaleler falan okuyabilirsin hangi yazılım diliyle başlanmalı, hangi yazılım dili size uygundur tarzında makaleler var. Hatta Murat Yücedağ'ın yazılım dillerini tanıttığı bir serisi olması lazım oradan kendine uygun olanı bulabilirsin. Eğer Üniversite de yazılım bölümü okuyorsan şimdi yazılım dillerini öğrenmeyi ikinci plana atıp ders çalışmanı öneririm malum mühendislik tutturmak pek kolay değil (ama çalışınca yapılmayacak bir şey değil). İngilizce konusuna gelirsek eğer şuan için sana pek lazım olmaz yazılımcılıkta belli komutlar vardır onlar için basit ingilizce yeterli olacaktır (if, else, const, array vb.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Videoları izlemenizi tavsiye ederim. Kafanızdaki sorulara cevaplar burada vardır.

Türkiye'deki üniversitelerin tamamı çöptür. Türkiye'de formal Computer Science eğitimi alamassın. İmkanın varsa stanford gibi üniversitelere git. Bizim bölüm başkanı Java ve SQL yazamıyor.

Son düzenleme:
Türkiye'deki üniversitelerin tamamı çöptür. Türkiye'de formal Computer Science eğitimi alamassın. İmkanın varsa stanford gibi üniversitelere git. Bizim bölüm başkanı Java ve SQL yazamıyor.
Böyle bir genelleme kesinlikle kabul edilemez. Sırf kendi gördüğünüz ile ülkenin önde gelen üniversitelerini kötüleyemezsiniz. Biz öğrenci topluluklarında bile gayet güzel projelerle uğraşmaktayız. Hocalarımız da her eksiğimizi tamamlayabilmekte ve bizi bu alana teşvik etmekte.

Bence bir dilden önce algoritma oluşturabilmeyi öğren derim. Daha sonra araştırarak yapmak istediğine uygun bir dil öğrenmeye başlayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…