Gelecekte tam zamanlı bir yazılımcı olmak istiyorsanız ve elinizin altında Anadolu lisesi gibi bir seçenek varsa meslek lisesine gitmeyin, çünkü meslek liselerinde 9-10. sınıf derslerini yalandan işleyip, 11 de meslek dersleri alıp, 12 de staja başlıyorsunuz. Eğer düzenli çalışmıyorsanız AYT hayal oluyor. (%99'luk kesim için böyle) bütün bunların yanında, kötü bir meslek lisesine de denk gelebilirsiniz, örnek olarak normalde müfredata göre geçen sene, (ben 11. sınıfken) Adobe flash dersleri görüyor olmamız lazımdı.
20 yıldır müfredatı güncellemeyen bakanlık, meslek liselerinde bugün artık desteği kesilmiş ve kullanılmayan bir yazılımın deslerinin verilmesini istiyor, çoğu okul da müfredatın dışına çıkıp, olması gerektiği gibi robotik kodlama, web tasarım vb. alanlarda ders veriyor ama geçen sene duyduğum kadarıyla, flash dersi veren liseler olmuş.
Ben meslek lisesi okuyor olduğum için pişman değilim, şu an güzel bir şirkette staj yapıyorum ve 2 kez okul sayesinde Erasmus yapma imkanım oldu bu imkanlara denk gelmemiş olsam, kötü bir öğretmen kadrosuna denk gelmiş olsam, çok boş bir 4 sene geçirmiş biri olacaktım.
Karar sizin...